Het is vandaag alweer vijf jaar geleden dat Paul Walker, de ster uit de Fast & Furious-films, overleed tijdens een auto-ongeluk.

Op 30 november 2013 waren de opnames van Fast & Furious 7 in volle gang. Paul Walker had ongeveer de helft van zijn scènes gefilmd en tussen de opnames door besloot hij met zijn goede vriend Roger Rodas een stukje te gaan rijden in zijn Porsche Carrera-GT.

De autoliefhebber zat op de passagiersstoel terwijl Rodas flink gas gaf. Door een te hoge snelheid en te oude banden, en misschien ook door een defect in de auto zelf, crashten de mannen. De wagen vloog in de fik en omstanders deden nog hun best om het vuur te blussen, maar het was laat... 

Een pauze

Article continues after the ad

De opnames van Fast & Furious 7 werden direct stilgelegd zodat de cast kon rouwen en de filmstudio na kon denken over de toekomst van de film. Moesten de opnames doorgaan? En zo ja, hoe doe je dat dan zonder Paul Walker?

Regisseur James Wan besloot het verhaal grotendeels te herschrijven en de scènes met Walkers personage Brian O'Connor werden gespeeld door zijn broers Caleb en Cody, waarna met special effects het gezicht van Paul op de mannen werd geplakt. 

Eerbetoon

Fast & Furious 7 kwam twee jaar later uit, maar wat een hersenloos actiespektakel over snelle auto's moest zijn, werd een emotionele ode aan een verloren vriend. De laatste scène waarin Dom afscheid neemt van zijn beste vriend Brian, was tegelijkertijd ook een eerbetoon aan Paul Walker en heeft heel veel stoere mannen laten snotteren in hun bioscoopstoel. 

More content below the advertising