"Thought you could leave without saying goodbye?"

Het is vandaag alweer vijf jaar geleden dat Paul Walker, de ster uit de Fast & Furious-films, overleed tijdens een auto-ongeluk.

Op 30 november 2013 waren de opnames van Fast & Furious 7 in volle gang. Paul Walker had ongeveer de helft van zijn scènes gefilmd en tussen de opnames door besloot hij met zijn goede vriend Roger Rodas een stukje te gaan rijden in zijn Porsche Carrera-GT.

De autoliefhebber zat op de passagiersstoel terwijl Rodas flink gas gaf. Door een te hoge snelheid en te oude banden, en misschien ook door een defect in de auto zelf, crashten de mannen. De wagen vloog in de fik en omstanders deden nog hun best om het vuur te blussen, maar het was laat... 

Een pauze

More content below the advertising

De opnames van Fast & Furious 7 werden direct stilgelegd zodat de cast kon rouwen en de filmstudio na kon denken over de toekomst van de film. Moesten de opnames doorgaan? En zo ja, hoe doe je dat dan zonder Paul Walker?

Regisseur James Wan besloot het verhaal grotendeels te herschrijven en de scènes met Walkers personage Brian O'Connor werden gespeeld door zijn broers Caleb en Cody, waarna met special effects het gezicht van Paul op de mannen werd geplakt. 

Eerbetoon

Fast & Furious 7 kwam twee jaar later uit, maar wat een hersenloos actiespektakel over snelle auto's moest zijn, werd een emotionele ode aan een verloren vriend. De laatste scène waarin Dom afscheid neemt van zijn beste vriend Brian, was tegelijkertijd ook een eerbetoon aan Paul Walker en heeft heel veel stoere mannen laten snotteren in hun bioscoopstoel. 

More content below the advertising

Goed nieuws voor de fans van de comedyserie Frasier: volgens hoofdrolspeler Kelsey Grammer wordt er druk gewerkt aan een nieuw seizoen in de reeks!

Spin-offs van populaire series zijn meestal geen lang leven beschoren. Een uitzondering op de regel is Frasier! In deze afgeleide van de comedyklassieker Cheers volgen we het wel een wee van Dr. Frasier Crane, een psychiater die na een lang verblijf in Boston terugkeert naar zijn eigenwijze vader en neurotische broer in Seattle. Volgens Kelsey Grammer, die de titelrol speelde, wordt er gewerkt aan een comeback van deze sitcom!

More content below the advertising

In een interview met People onthult de acteur dat de officiële aankondiging niet lang meer op zich laat wachten. In het nieuwe seizoen zal de zoon van Frasier centraal staan. Grammer zal nu de rol van (groot)vader op zich nemen. Helaas zullen we John Mahoney, die in Frasier de rol van de nukkige vader Martin speelde, niet zien in de nieuwe reeks. Hij overleed vorig jaar aan de gevolgen van kanker.

De TV Kantine wordt tien jaar oud en dat moet natuurlijk gevierd worden. Carlo en Irene duiken weer in de verkleedkist en krijgen bezoek van de BN'ers die zij op de hak hebben genomen. 

Geloof het of niet, maar De TV Kantine wordt alweer tien jaar oud! In 2009 begonnen Carlo Boszhard en Irene Moors met dit sketchprogramma waarin bekende Nederlanders worden gepersifleerd. Door de jaren heen hebben ze al veel BN'ers op de hak genomen en er wordt uitgebreid teruggeblikt op de leukste sketches. In dit jubileumseizoen komen ook een aantal 'slachtoffers' op visite. 

More content below the advertising

Het duo duikt dit seizoen ook weer in de verkleedkist om nieuwe sterren na te doen, zoals: Twan Huys, de Van Rossums, Angela de Jong, Femke Halsema, Albert Verlinde en André van Duin. Carlo en Irene krijgen ook gezelschap van andere komische talenten. Chantal Janzen kruipt in de huid van Mariska Bauer, Paul de Leeuw bakt ze bruin als Robert van Beckhoven en Ilse 'Juf Ank' Warringa bezoekt De TV Kantine als Sanne Wallis de Vries. 

De TV Kantine is vanaf zaterdag 30 maart te zien om 22:00 uur op RTL 4.