"Thought you could leave without saying goodbye?"

Het is vandaag alweer vijf jaar geleden dat Paul Walker, de ster uit de Fast & Furious-films, overleed tijdens een auto-ongeluk.

Op 30 november 2013 waren de opnames van Fast & Furious 7 in volle gang. Paul Walker had ongeveer de helft van zijn scènes gefilmd en tussen de opnames door besloot hij met zijn goede vriend Roger Rodas een stukje te gaan rijden in zijn Porsche Carrera-GT.

De autoliefhebber zat op de passagiersstoel terwijl Rodas flink gas gaf. Door een te hoge snelheid en te oude banden, en misschien ook door een defect in de auto zelf, crashten de mannen. De wagen vloog in de fik en omstanders deden nog hun best om het vuur te blussen, maar het was laat... 

Een pauze

De opnames van Fast & Furious 7 werden direct stilgelegd zodat de cast kon rouwen en de filmstudio na kon denken over de toekomst van de film. Moesten de opnames doorgaan? En zo ja, hoe doe je dat dan zonder Paul Walker?

Regisseur James Wan besloot het verhaal grotendeels te herschrijven en de scènes met Walkers personage Brian O'Connor werden gespeeld door zijn broers Caleb en Cody, waarna met special effects het gezicht van Paul op de mannen werd geplakt. 

Eerbetoon

Fast & Furious 7 kwam twee jaar later uit, maar wat een hersenloos actiespektakel over snelle auto's moest zijn, werd een emotionele ode aan een verloren vriend. De laatste scène waarin Dom afscheid neemt van zijn beste vriend Brian, was tegelijkertijd ook een eerbetoon aan Paul Walker en heeft heel veel stoere mannen laten snotteren in hun bioscoopstoel. 

De spannende misdaadserie Mocro Maffia was een heel groot succes voor Videoland en dan kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. 

Videoland heeft een aantal topseries in de aanbieding, maar de populairste serie is niet Grey's Anatomy of The Good Doctor, maar de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Van alle abonnees heeft meer dan de helft de serie over drie criminele vrienden gezien.

Zo een succesvolle serie verdient natuurlijk een vervolg en tijdens de uitreiking van de Hashtag Awards, een prijs voor videoproducenten, werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. 

Achmed Akkabi, die Paus speelt, vertelt daarover: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

De misdaadserie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Videoland. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen uitkomt. 

Een waardige opvolger

Jurassic World speelt zich 22 jaar af na de gebeurtenissen in Jurassic Park en zoals je verwacht, gaat alles weer helemaal fout. 

In het themapark Jurassic World kunnen mensen zich vergapen aan levende dinosaurussen, maar zelfs deze reusachtige reptielen worden na een tijdje saai en de wetenschappers van het park creëeren hun eigen dino. Wanneer deze Indominus Rex ontsnapt, moet de heldhaftige dierentrainer Owen samen met manager Claire een manier vinden om de bezoekers van het park te redden. 

Jurassic Park is een klassieker, maar de twee vervolgfilms komen qua kwaliteit niet in de buurt van het eerste deel. Jurassic World is daarentegen een waardige opvolger vol knipogen naar het origineel. De avonturenfilm zit vol enge dino's en het is een ware achtbaanrit met een sterk verhaal. Precies zoals je verwacht van een Jurassic Park-film.

Om 20:30 uur op Veronica.