Edsilia Rombley in Veronica Magazine
Source
Foto: Mike van den Toorn

Edsilia Rombley wil meer zijn dan alleen een zangeres en timmert aan de weg als presentatrice. Vanaf zondag presenteert zij Showcolade

Het nieuwe programma Showcolade leert de kijker alles over de kunst van chocolade. "Drie patissiers maken voorwerpen van chocolade die niet van echt te onderscheiden zijn," vertelt Edsilia Rombley in Veronica Magazine. "Twee teams, onder leiding van Remco Veldhuis en Richard Kemper, moeten dan raden welke voorwerpen van chocolade zijn. Dat mogen ze alleen doen door er een hap uit te nemen. Dus als ze het verkeerd hebben happen ze in een echt voorwerp. Dat is toch leuk?"

Geen zin in ellende

Zo een luchtig programma lijkt misschien onbelangrijk, maar daar is de zangeres en presentatrice het niet mee eens. Want juist nu is het fijn om even je verstand op nul te kunnen zetten. "Er zijn genoeg praatprogramma’s en veel gaat over corona. Het is belangrijk en ik vind het af en toe interessant om een talkshow terug te kijken, maar ik merk steeds meer dat mensen weer willen lachen, een beetje luchtigheid nodig hebben. Ik wel, in ieder geval. Ik zeg het ook vaak tegen Tjeerd voordat we gaan slapen: laten we nog even Netflixen, want ik heb geen zin in al die ellende."

Vallen en opstaan

Edsilia Rombley brak door als zangeres, maar presenteert steeds meer programma's, al gaat dat nog met vallen en opstaan. "Mijn rol als presentatrice gaat misschien niet vlekkeloos, maar ik doe mijn best en vind het superleuk. Dat ik de kans krijg om dat te doen, die kant van mezelf te ontwikkelen, vind ik geweldig. Ook omdat ik er les in krijg, want als zangeres ben ik gewend om alles groot te doen, ik wil de achterste rij van de zaal bereiken. Dat hoeft niet voor een camera. Dan moet je juist niet te hard praten, niet te veel met je handen wapperen. Wat ik dus continu doe. Maar mensen hebben blijkbaar geduld met me, vertrouwen erop dat het goed komt."

Article continues after the ad

Perfecte presentatrice

Tegelijkertijd is haar onervarenheid ook haar sterkste punt. "Ik ben niet de meest perfecte presentatrice, maar what you see is what you get. Ik ben eerlijk, ik speel niks: als ik enthousiast reageer of ergens van schrik, voel ik dat echt zo. Misschien dat ze zich aan de andere kant van de buis daardoor goed met mij kunnen identificeren. Dat hoor ik tenminste vaak terug van mensen op straat, dat ze het leuk vinden dat ik altijd mezelf ben, dat zij ook zo hadden kunnen reageren. Je ziet wat ik voel en denk."

Showcolade is te zien vanaf zondag 18 april om 20.25 uur op NPO 1.

Het complete interview met Edsilia Rombley staat in Veronica Magazine nummer 16.

More content below the advertising