Source
ANP Foto

Het was een bijzondere dag voor Duncan Laurence. De zanger werd vanmiddag gehuldigd in de plaats waar hij is opgegroeid!

Oké, het zal niet in de buurt komen van het winnen van het Eurovisiesongfestival, maar Duncan Laurence kan vandaag toch terugkijken op een bijzondere dag. Hij ontving namelijk uit handen van burgemeester Milène Junius de Jan Blankenspeld. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die volgens de gemeente ‘uitzonderlijke verdiensten voor de Hellevoetse samenleving’ hebben verricht. Na de huldiging werd Duncan buiten opgewacht door tientallen fans!

Article continues after the ad

 

We zijn onwijs trots en ook blij dat hij Hellevoetsluis noemt in zijn lied wanneer hij ‘a smalltown boy in a big arcade’ zingt. Hij is daarmee een fantastische ambassadeur”, aldus burgemeester Junius. Opvallend genoeg is Duncan niet de eerste in zijn familie die de Jan Blankenspeld in ontvangst mag nemen. Pieter Lourens van der Linden, zijn overgrootvader aan zijn moeders kant, ging de winnaar van het Eurovisiesongfestival al voor. Sterker nog, de artiestennaam Laurence is een verwijzing naar zijn overgrootvader Laurens!

More content below the advertising