Dries Roelvink
Source
Foto: William Rutten

Voor het grote interview nummer van Veronica Magazine vroegen wij Dries Roelvink om zichzelf te interviewen. Hij bedacht met zijn vrouw enkele vragen en was heel eerlijk in zijn antwoorden.

Hoe ga je om met negatieve publiciteit over je zoons?

"Innerlijk word ik daar weleens wat bozig om. Als Dave zo’n Lamborghini in elkaar rijdt, wordt er meteen van uitgegaan dat hij weer met alcohol achter het stuur is gaan zitten. Vervolgens komt er een opsomming van wat hij nog meer op zijn kerfstok heeft. Dat vind ik niet eerlijk. Het was een ongeluk, maar ik zie de koppen dan alweer voor me. Op social media wordt het al helemaal grof. Een enkele keer kan ik me niet beheersen en geef ik antwoord op Twitter: 'Kijk even in de spiegel, hou je kop.'"

Hoe ga je om met negativiteit over jezelf?

"Ik heb jarenlang imagoschade opgelopen door die ANWB-commercial en de cultfilm I love Dries. Toen kon ik de centen goed gebruiken; voor beide kreeg ik een bedrag waarvoor ik honderd keer moest optreden. Maar ik heb er een hoge prijs voor moeten betalen. Mensen dachten: als je met een gele zwembroek aan zo’n commercial meedoet, is er iets mis met je. Dan krijg je het Swiebertje-effect. Ik heb dat getrotseerd door mezelf te herpositioneren. Mede door mijn radiocolumns is dat oppervlakkige beeld over me gekanteld. Ineens zat ik bij Jinek, Pauw, DWDD en Late Night met Twan Huys over serieuze vraagstukken mee te praten. Eindelijk kon ik die andere kant van mezelf laten zien.”

Article continues after the ad

Wat vindt je een tekortkoming van jezelf?

"Dat ik in mijn jonge jaren te weinig de vaderrol voor mijn zoons heb vertolkt. Dat vertaalt zich naar mijn kleinzoons toe, dus ik ben een slechte opa voor de kinderen van mijn dochter Peggy. Als je nu vraagt: hoe vaak zie je je kleinzoons per jaar, dan zou dat weleens kunnen stranden bij een keer of zeven. Hoe oud ze zijn? Kijk, daar ga je al. Dan moet ik nadenken. Ik schat dat Damy dertien is en Andy acht. ‘Opa’ vind ik al geen leuke naam, want ik doe er van alles aan om er jong uit te blijven zien. Ze zitten hier om de hoek op school. Ik kom ze weleens tegen en dan roept die oudste :‘Opaaaaaa!’ Doe dat nou niet, denk ik dan, zeg gewoon Dries. Nog steeds ben ik te veel met mezelf bezig. Voor de tweede keer ga ik de fout in. Weet je waarom ik er zo makkelijk mee wegkom? Omdat Honoria, Lucienne, Donny, Dave en Peggy het me totaal niet kwalijk nemen. Zij zeggen: ‘Hij is nu eenmaal zo. Hij is lief, je kunt op hem bouwen en je kunt alles van hem krijgen, maar je kunt hem niet veranderen.’ Ze hebben het me vergeven. Peggy trekt ook niet aan de bel: ‘Pa, ga jij nou een keer met die jongens in Artis wandelen.’ Daar begint ze niet aan."

Aan welk tv programma zou je nog willen deelnemen?

"Beste Zangers. Voor mijn gevoel hebben veel mensen nog steeds geen antwoord gekregen op de vraag: kan Dries nou echt mooi zingen? Ik probeer me er al jaren tussen te wurmen. Ik heb weleens een kop koffie gedronken met producent Frank Timmer. Hij zei: 'Je hoort nog van me.' Elke keer als ik naar de nieuwe lijst met deelnemers kijk, denk ik: godverdomme! Maar ik geef niet op."

Het complete interview met Dries Roelvink is te lezen in het dubbelnummer van Veronica Magazine, nummer 32/33. 

More content below the advertising