Juist wanneer je dacht dat het niet dommer kon, doen Jim Carrey en Jeff Daniels er met Dumb and Dumber To nog een schepje bovenop. In het vervolg op de comedyklassieker ontdekt domoor Harry dat hij een dochter heeft en gaat met sukkel Lloyd op zoek naar haar. Een mooi moment om enkele van onze favorieten domme personages uit te lichten.

 

Derek Zoolander & friends

Supermodel Derek Zoolander is zo dom als een lege batterij en wordt door een slechte fashion designer gehersenspoeld om een premier te vermoorden. Gelukkig heeft Derek weinig hersens om te spoelen en samen met zijn rivaal Hansel redt hij de premier. Toch is Derek niet de domste van het stel. In tegenstelling tot zijn vrienden weet Derek wel dat vuur en benzine niet goed samen gaan.

 

Karen uit Mean Girls

De titel Mean Girls klopt niet helemaal. Eigenlijk is alleen Regina George gemeen. Haar vriendinnen Gretchen en Karen zijn meelopers die zich heel makkelijk laten manipuleren. Vooral Karen is een simpel doelwit omdat ze zo ongelooflijk dom is. Dat weet ze ook van zichzelf. Wanneer Nice Girl Cady haar probeert op te vrolijken, geeft Karen toe dat ze helemaal niet zo slim is. Toch is ze niet alleen maar negatief over zichzelf, ze heeft namelijk een talent, een soort van “vijfde zintuig”. Karens borsten kunnen het weer voorspelen, ze worden namelijk nat als het regent.

 

Alan uit The Hangover

Een groepje vrienden gaat naar Las Vegas voor een vrijgezellenfeest en de dag daarna hebben ze geen flauw idee wat er is gebeurd en ze zijn de bruidegom kwijt. De mannen gaan op zoek naar hun beste vriend en ontdekken dat ze heel wat rotzooi hebben uitgehaald. Dat is in het kort het verhaal van The Hangover. De schuldige van het drama blijkt Alan te zijn, hij had zijn vrienden stiekem wat drugs gevoerd om ze wat losser te maken. En toch is dat niet de domste actie van de dikke haarbal die onder andere klappen krijgt van Mike Tyson,  bevriend raakt met een gangster en per ongeluk een giraffe onthoofd.

 

MATT DAMON!!

Poppenfilm Team America: World Police, gemaakt door de mannen van South Park, is een bijtende satire op pro-Amerikaanse actiefilms. De helden zijn botte eikels die elk probleem oplossen met hun vuisten en de Hollywoodsterren die daar kritiek op uiten zijn laffe softies die niet snappen hoe de echte wereld in elkaar zit. Trey Parker en Matt Stone hadden een belangrijke rol weggelegd voor acteur Matt Damon. Het was de bedoeling dat hij overdreven slim zou zijn maar toen ze de domme uitdrukking op de pop van Matt Damon zagen, kregen ze een heel ander idee.

 

Brick uit Anchorman

Veel dommer dan weerman Brick Tamland uit Anchorman wordt het niet. Met een IQ van 48 is hij nog dommer dan Bonnie St. Claire. Hij verschijnt op zijn eigen begrafenis en snapt niet dat hij niet dood is.

Hij weet niet hoe een green screen werkt.

En tijdens een gevecht met andere nieuwslezers vermoordde hij per ongeluk iemand.

 

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.