Juist wanneer je dacht dat het niet dommer kon, doen Jim Carrey en Jeff Daniels er met Dumb and Dumber To nog een schepje bovenop. In het vervolg op de comedyklassieker ontdekt domoor Harry dat hij een dochter heeft en gaat met sukkel Lloyd op zoek naar haar. Een mooi moment om enkele van onze favorieten domme personages uit te lichten.

 

Article continues after the ad

Derek Zoolander & friends

Supermodel Derek Zoolander is zo dom als een lege batterij en wordt door een slechte fashion designer gehersenspoeld om een premier te vermoorden. Gelukkig heeft Derek weinig hersens om te spoelen en samen met zijn rivaal Hansel redt hij de premier. Toch is Derek niet de domste van het stel. In tegenstelling tot zijn vrienden weet Derek wel dat vuur en benzine niet goed samen gaan.

 

Karen uit Mean Girls

De titel Mean Girls klopt niet helemaal. Eigenlijk is alleen Regina George gemeen. Haar vriendinnen Gretchen en Karen zijn meelopers die zich heel makkelijk laten manipuleren. Vooral Karen is een simpel doelwit omdat ze zo ongelooflijk dom is. Dat weet ze ook van zichzelf. Wanneer Nice Girl Cady haar probeert op te vrolijken, geeft Karen toe dat ze helemaal niet zo slim is. Toch is ze niet alleen maar negatief over zichzelf, ze heeft namelijk een talent, een soort van “vijfde zintuig”. Karens borsten kunnen het weer voorspelen, ze worden namelijk nat als het regent.

 

Alan uit The Hangover

Een groepje vrienden gaat naar Las Vegas voor een vrijgezellenfeest en de dag daarna hebben ze geen flauw idee wat er is gebeurd en ze zijn de bruidegom kwijt. De mannen gaan op zoek naar hun beste vriend en ontdekken dat ze heel wat rotzooi hebben uitgehaald. Dat is in het kort het verhaal van The Hangover. De schuldige van het drama blijkt Alan te zijn, hij had zijn vrienden stiekem wat drugs gevoerd om ze wat losser te maken. En toch is dat niet de domste actie van de dikke haarbal die onder andere klappen krijgt van Mike Tyson,  bevriend raakt met een gangster en per ongeluk een giraffe onthoofd.

 

MATT DAMON!!

Poppenfilm Team America: World Police, gemaakt door de mannen van South Park, is een bijtende satire op pro-Amerikaanse actiefilms. De helden zijn botte eikels die elk probleem oplossen met hun vuisten en de Hollywoodsterren die daar kritiek op uiten zijn laffe softies die niet snappen hoe de echte wereld in elkaar zit. Trey Parker en Matt Stone hadden een belangrijke rol weggelegd voor acteur Matt Damon. Het was de bedoeling dat hij overdreven slim zou zijn maar toen ze de domme uitdrukking op de pop van Matt Damon zagen, kregen ze een heel ander idee.

 

Brick uit Anchorman

Veel dommer dan weerman Brick Tamland uit Anchorman wordt het niet. Met een IQ van 48 is hij nog dommer dan Bonnie St. Claire. Hij verschijnt op zijn eigen begrafenis en snapt niet dat hij niet dood is.

Hij weet niet hoe een green screen werkt.

En tijdens een gevecht met andere nieuwslezers vermoordde hij per ongeluk iemand.

 

More content below the advertising