Sommige mensen hebben zó veel liefde om te geven, dat ze het met meer dan één partner willen delen. In de docu Polyamorie - als liefde niet op kan staan deze tortelduifjes centraal. 

Kijk een aflevering van Temptation Island en je vraagt je gelijk af of mensen nog wel monogaam kunnen zijn. Steeds meer Nederlanders stellen zichzelf die vraag en zien polyamorie als antwoord. Dat houdt in dat je met meerdere mensen tegelijk een relatie hebt. Op die manier kun je een leuke tijd hebben met je echtgenoot, maar ook met je vriend en zijn vriendin. 

Een voorbeeld is Isabeau. Zij heeft al vijf jaar een relatie met Felix, maar werd in de tussentijd ook verliefd op Richard en op Bas. In plaats van vreemd te gaan, koos zij voor alledrie de mannen en intussen heeft Felix ook een relatie met Bas. In de documentaire Polyamorie - als liefde niet op kan is te zien hoe dat werkt.

Article continues after the ad

Jaloers?

Joy (foto) heeft ook meerdere partners. Tijdens haar huwelijk met Herman werd zij verliefd op de Deense Stella en begon een lange afstandsrelatie. Toen Joy en Herman op visite gingen in Denemarken leerden ze ook Morten kennen en de vonk sloeg direct over. Joy en Morten hebben inmiddels een zoontje en ook Herman heeft een nieuwe liefde erbij. 

Deze relatievorm roept veel vragen op. Hoe zit het bijvoorbeeld met jaloezie? Hoe trouw je met z'n drietjes? Op wiens naam komt het huis te staan? Waarom kiezen mensen eigenlijk voor polyamorie en heeft dit enige kans van slagen? Deze documentaire probeert op al deze vragen een antwoord te geven.

Polyamorie - als liefde niet op kan staat nu op Videoland

More content below the advertising