Het is Valentijnsdag en dat is voor ons reden genoeg om een lijstje te maken met vijf van de allerbeste romantische films. We hebben uit ieder genre een topper gepakt om lekker bij weg te zwijmelen. 

Het romantische sprookje: Pretty Woman

Een rijke man ontmoet een charmante prostituee en vraagt haar om hem een week gezelschap te houden. Hij transformeert de ordinaire griet in een nette dame en de twee worden verliefd. In de eerste duistere versie van het verhaal was zij verslaafd en hij dumpte haar aan het eind, maar Pretty Woman werd gelukkig een romantisch sprookje waarin alles goedkomt. 

De filosofische romcom: When Harry Met Sally...

De romantische comedy When Harry Met Sally... is niet alleen grappig en charmant, maar geeft ook stof tot nadenken. Volgens Harry kunnen mannen en vrouwen geen vrienden zijn, want de man wil altijd seks hebben met de vrouw, maar Sally weigert dat te geloven. Deze discussie is de basis van hun jarenlange vriendschap en uiteindelijke relatie. Had Harry dan toch gelijk?

De feestelijke romcom: Love Actually

Het is eigenlijk een kerstfilm, maar Love Actually is zo leuk, grappig, charmant en herkenbaar dat je de romantische comedy ieder moment van het jaar kunt bekijken. Verschillende varianten van liefde en verliefdheid komen voorbij en niet ieder verhaaltje heeft een happy end, maar wanneer de aftiteling voorbij komt, heb je gelijk zin om verliefd te worden.

De tranentrekker: The Notebook

Het lijkt wel alsof iedere scène in The Notebook gemaakt is om je een brok in de keel te geven. Centraal staat Noah die zijn dementerende geliefde Allie iedere dag herinnert aan hun liefdesgeschiedenis. Hij was een simpele jongen en zij de dochter uit een rijke familie, ze waren tegenpolen, maar liefde overwon alles. Kijk de film alleen met voldoende tissues, want dit is de ultieme tranentrekker. 

De ultieme romantisch film: Titanic

Net zoals bij Noah en Allie uit The Notebook speelt het klassenverschil tussen Jack en Rose een belangrijke rol in Titanic. De twee trekken zich niks aan van de mening van anderen en kiezen voor elkaar, maar dan knalt het onverwoestbare schip op tegen een ijsschots en blijkt de Titanic helemaal niet onzinkbaar te zijn. De vrouwen kunnen wegzwijmelen bij de romantiek en de mannen worden wakker bij de spectaculaire special effects. 

Article continues after the ad
More content below the advertising