Captain Marvel draait nu in de bioscoop en de schattige eigenwijze kat Goose steelt de show. Wij hebben een lijstje gemaakt met onze favoriete filmkatten.

Blofelds kat (James Bond)

Katten worden in films meestal geassocieerd met het kwaad. Dat is voor een groot deel te danken aan de Bond-schurk Blofeld, die altijd in gezelschap is van zijn langharige pers. In de Austin Powers-reeks zat een verwijzing naar deze criminele kat door Dr. Evil te voorzien van de haarloze sphynx Mr. Bigglesworth.

Don Corleone’s kat (The Godfather)

Denk je dat pitbulls stoer zijn? Echte gangsters hebben katten! Zo ook maffiabaas Don Corleone. Grappig feitje: het stond niet in het script dat Marlon Brando in het bezit was van een gestreepte kater. Het beestje kwam aanlopen op de set en regisseur Francis Ford Coppola besloot hem meteen een rol te geven!

The AristoCats

Aan katten geen gebrek in Disney-films: van de speelse Figaro uit Pinokkio tot de prettig gestoorde Kolderkat uit Alice in Wonderland. Onze voorkeur gaat echter uit naar de even swingende als schattige AristoCats. Wist je trouwens dat deze Disney-klassieker over een aantal katten dat een fortuin erft is gebaseerd op ware gebeurtenissen?

Jonesy (Alien)

Zijn taak was om de USCSS Nostromo vrij te houden van ongedierte. Toen het ruimteschip werd overspoeld door bloeddorstige buitenaardse wezens, bleek dat makkelijker gezegd dan gedaan. Jonesy hield het hoofd echter koel en haalde zowel in Alien als Aliens het einde van de film!

Puss in Boots (Shrek)

De Gelaarsde Kat uit de Shrek-films is een dappere avonturier, een latin lover en… een aandoenlijke kitten. Voeg daarbij de stem van Antonio Banderas en je hebt een personage dat succesvol genoeg bleek om zijn eigen spin-off te krijgen. Inmiddels werkt de regisseur van Spider-Man: Into the Spider-Verse aan Puss in Boots 2!

Goose (Captain Marvel)

Deze schattige roodhaar is de onafscheidelijke sidekick van Captain Marvel op haar intergalactische avonturen. Buiten de camera om verliep de relatie tussen Cap en Goose helaas wat minder soepel. Brie Larson is namelijk enorm allergisch voor katten. Als actrice heeft Larson gelukkig niets dan lof voor haar kittige tegenspeelster!

Captain Marvel draait nu in de bioscoop.

Article continues after the ad
More content below the advertising