Vanavond sluit Beste Zangers het seizoen af met de vorig jaar geïntroduceerde duettenaflevering. Om dit te vieren blikken we terug op de zeven beste optredens uit de afgelopen elf seizoenen. 

7 -  Maria Fiselier - Lose Yourself (2018)
De immer stralende operazangers Maria Fiselier besloot eens flink uit haar comfort zone te stappen en rapte bijna zonder moeite Eminems hit Lose Yourself naar de 21ste eeuw. Nou Maria, het enige wat wij verloren was ons vooroordeel dat operazangeressen one-trick ponies zijn. 

6 - Tania Kross & Tommie Christiaan - Barcelona (2017)
In de laatste aflevering van vorig seizoen werd er een nieuwe ronde geïntroduceerd: de duettenparade. Dennie Christian deed 't met Anita Meyer, Maan met Brace en als apotheose deed de hele groep het met elkaar. De grootste verrassing was het optreden van musicalster Tommie Christiaan en operazangeres Tania Kross, die Freddie Mercury's en Montserrat Caballé's megahit Barcelona in een nieuwe jas goten.

5. Nick Schilder - Hallelujah (2009)
Nick (van Simon) liet de palingpop even voor wat het was en maakte een diepe indruk met zijn adaptatie van Leonard Cohens Hallelujah. Het hele land was zo enthousiast, dat Nick & Simon het nummer uitbrachten als b-kant van de klassieker Lippen op de mijne.

4. Do - Hij gelooft in mij (2011)
Do zat in een flinke relatiecrisis tijdens de opnames van het derde seizoen van (toen nog) De beste zangers van Nederland en kreeg met haar emotionele versie van André Hazes' klassieker Zij gelooft in mij de oogjes nat en de handjes op elkaar.

3. André Hazes jr. - Ik leef mijn eigen leven (2014)
We moesten altijd een beetje grinniken om Dreetje Hazes als jurylid bij Bloed, zweet & tranen en op het grote podium tijdens Holland zingt Hazes. Totdat hij zijn scheur opentrok en de halve bank aan het grienen kreeg bij zijn eigen versie van zijn vaders nummer Ik leef mijn eigen leven. En hop, Dreetje stapte in krap 3 minuten uit de schaduw van Senior.

2. OG3NE - Clown (2016)
De gezusters Vol legden tijdens het negende seizoen van Beste Zangers het fundament voor hun deelname aan het Eurovisie Songfestival. Dat deden ze met verve, want elk nummer dat ze tijdens deze editie zongen, was een muzikaal schot in de spreekwoordelijke roos. Ook internationaal scoorde de dames hoge ogen, tik voor de gein maar eens op YouTube 'OG3NE reaction' in. Onze favoriet, naast de cover van Ed Sheerans Sing (met het onovertroffen echoing), is Clown. Emeli Sandé, wie was dat ook alweer?

1. Glennis Grace - Afscheid (2011)
Ondanks haar gouden strot rommelde Glennis Grace jarenlang wat in de muzikale marge. Braderieën, bedrijfsfeesten, je kent het wel. En toen liet ze Xander de Buisonjé (en de rest van Nederland) even horen hoe je Afscheid ook kon zingen. De single schoot naar de toppositie in de iTunes hitlijst, om niet veel later ook de eerste plek van de Single Top 100 in te nemen. 

De laatste aflevering van Beste Zangers is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.