Vanavond sluit Beste Zangers het seizoen af met de vorig jaar geïntroduceerde duettenaflevering. Om dit te vieren blikken we terug op de zeven beste optredens uit de afgelopen elf seizoenen. 

7 -  Maria Fiselier - Lose Yourself (2018)
De immer stralende operazangers Maria Fiselier besloot eens flink uit haar comfort zone te stappen en rapte bijna zonder moeite Eminems hit Lose Yourself naar de 21ste eeuw. Nou Maria, het enige wat wij verloren was ons vooroordeel dat operazangeressen one-trick ponies zijn. 

6 - Tania Kross & Tommie Christiaan - Barcelona (2017)
In de laatste aflevering van vorig seizoen werd er een nieuwe ronde geïntroduceerd: de duettenparade. Dennie Christian deed 't met Anita Meyer, Maan met Brace en als apotheose deed de hele groep het met elkaar. De grootste verrassing was het optreden van musicalster Tommie Christiaan en operazangeres Tania Kross, die Freddie Mercury's en Montserrat Caballé's megahit Barcelona in een nieuwe jas goten.

5. Nick Schilder - Hallelujah (2009)
Nick (van Simon) liet de palingpop even voor wat het was en maakte een diepe indruk met zijn adaptatie van Leonard Cohens Hallelujah. Het hele land was zo enthousiast, dat Nick & Simon het nummer uitbrachten als b-kant van de klassieker Lippen op de mijne.

Article continues after the ad

4. Do - Hij gelooft in mij (2011)
Do zat in een flinke relatiecrisis tijdens de opnames van het derde seizoen van (toen nog) De beste zangers van Nederland en kreeg met haar emotionele versie van André Hazes' klassieker Zij gelooft in mij de oogjes nat en de handjes op elkaar.

3. André Hazes jr. - Ik leef mijn eigen leven (2014)
We moesten altijd een beetje grinniken om Dreetje Hazes als jurylid bij Bloed, zweet & tranen en op het grote podium tijdens Holland zingt Hazes. Totdat hij zijn scheur opentrok en de halve bank aan het grienen kreeg bij zijn eigen versie van zijn vaders nummer Ik leef mijn eigen leven. En hop, Dreetje stapte in krap 3 minuten uit de schaduw van Senior.

2. OG3NE - Clown (2016)
De gezusters Vol legden tijdens het negende seizoen van Beste Zangers het fundament voor hun deelname aan het Eurovisie Songfestival. Dat deden ze met verve, want elk nummer dat ze tijdens deze editie zongen, was een muzikaal schot in de spreekwoordelijke roos. Ook internationaal scoorde de dames hoge ogen, tik voor de gein maar eens op YouTube 'OG3NE reaction' in. Onze favoriet, naast de cover van Ed Sheerans Sing (met het onovertroffen echoing), is Clown. Emeli Sandé, wie was dat ook alweer?

1. Glennis Grace - Afscheid (2011)
Ondanks haar gouden strot rommelde Glennis Grace jarenlang wat in de muzikale marge. Braderieën, bedrijfsfeesten, je kent het wel. En toen liet ze Xander de Buisonjé (en de rest van Nederland) even horen hoe je Afscheid ook kon zingen. De single schoot naar de toppositie in de iTunes hitlijst, om niet veel later ook de eerste plek van de Single Top 100 in te nemen. 

De laatste aflevering van Beste Zangers is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

More content below the advertising