Vanavond sluit Beste Zangers het seizoen af met de vorig jaar geïntroduceerde duettenaflevering. Om dit te vieren blikken we terug op de zeven beste optredens uit de afgelopen elf seizoenen. 

7 -  Maria Fiselier - Lose Yourself (2018)
De immer stralende operazangers Maria Fiselier besloot eens flink uit haar comfort zone te stappen en rapte bijna zonder moeite Eminems hit Lose Yourself naar de 21ste eeuw. Nou Maria, het enige wat wij verloren was ons vooroordeel dat operazangeressen one-trick ponies zijn. 

6 - Tania Kross & Tommie Christiaan - Barcelona (2017)
In de laatste aflevering van vorig seizoen werd er een nieuwe ronde geïntroduceerd: de duettenparade. Dennie Christian deed 't met Anita Meyer, Maan met Brace en als apotheose deed de hele groep het met elkaar. De grootste verrassing was het optreden van musicalster Tommie Christiaan en operazangeres Tania Kross, die Freddie Mercury's en Montserrat Caballé's megahit Barcelona in een nieuwe jas goten.

5. Nick Schilder - Hallelujah (2009)
Nick (van Simon) liet de palingpop even voor wat het was en maakte een diepe indruk met zijn adaptatie van Leonard Cohens Hallelujah. Het hele land was zo enthousiast, dat Nick & Simon het nummer uitbrachten als b-kant van de klassieker Lippen op de mijne.

More content below the advertising

4. Do - Hij gelooft in mij (2011)
Do zat in een flinke relatiecrisis tijdens de opnames van het derde seizoen van (toen nog) De beste zangers van Nederland en kreeg met haar emotionele versie van André Hazes' klassieker Zij gelooft in mij de oogjes nat en de handjes op elkaar.

3. André Hazes jr. - Ik leef mijn eigen leven (2014)
We moesten altijd een beetje grinniken om Dreetje Hazes als jurylid bij Bloed, zweet & tranen en op het grote podium tijdens Holland zingt Hazes. Totdat hij zijn scheur opentrok en de halve bank aan het grienen kreeg bij zijn eigen versie van zijn vaders nummer Ik leef mijn eigen leven. En hop, Dreetje stapte in krap 3 minuten uit de schaduw van Senior.

2. OG3NE - Clown (2016)
De gezusters Vol legden tijdens het negende seizoen van Beste Zangers het fundament voor hun deelname aan het Eurovisie Songfestival. Dat deden ze met verve, want elk nummer dat ze tijdens deze editie zongen, was een muzikaal schot in de spreekwoordelijke roos. Ook internationaal scoorde de dames hoge ogen, tik voor de gein maar eens op YouTube 'OG3NE reaction' in. Onze favoriet, naast de cover van Ed Sheerans Sing (met het onovertroffen echoing), is Clown. Emeli Sandé, wie was dat ook alweer?

1. Glennis Grace - Afscheid (2011)
Ondanks haar gouden strot rommelde Glennis Grace jarenlang wat in de muzikale marge. Braderieën, bedrijfsfeesten, je kent het wel. En toen liet ze Xander de Buisonjé (en de rest van Nederland) even horen hoe je Afscheid ook kon zingen. De single schoot naar de toppositie in de iTunes hitlijst, om niet veel later ook de eerste plek van de Single Top 100 in te nemen. 

De laatste aflevering van Beste Zangers is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.