De Wereld Draait Door

- Edwin Vermetten. De 45-jarige tennisser en Bosnië-veteraan Edwin Vermetten is net terug uit Australië. Hij nam daar deel aan de Invictus Games, een internationaal sportevenement voor militairen die door of tijdens de dienst gewond raakten.

- Nieuw boekenpanel seizoen 14. Aan tafel: Margreet de Haan, Iris Meijer, Jeroen Schwartz en Tim van den Hoed!

- Beau van Erven Dorens (foto). Vanavond begint zijn nieuwe tv-programma Het Rotterdam Project. Hierin volgt Beau vijf dakloze Rotterdammers en probeert hen te helpen om hun leven weer op de rails te krijgen. 

- Muziek: Thomas Azier. Als 19-jarige jongen vertrekt Thomas Azier vanuit een Fries dorpje naar Berlijn om zijn muzikale pad te vinden.

- Tafelheer: Hugo Borst

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Peter Kuipers Munnike en Willemijn Hoebert. Weerdeskundigen Peter Kuipers Munnike en Willemijn Hoebert schuiven aan om te praten over het extreme weer van de laatste tijd.

- Olcay Gulsen en Ruben Nicolai. Het nieuwste BN'er spelletje heet Boxing Stars. Olcay Gulsen en Ruben Nicolai presenteren het programma, Michael Boogerd en Macha Feoktistove doen onder andere mee.

- Kim Postma. Kim Postma overleefde deze zomer de aanslag op een groep fietsers in Tadzjikistan, waarbij haar vriend René Wokke om het leven kwam. Vanavond spreekt ze over de aanslag.

 

Pauw

- Jan Slagter. Is het Jan Slagter gelukt om te stoppen met roken? 29 dagen geleden drukte hij live op TV in het kader van Stoptober zijn laatste sigaret uit. Maar ja, hoe hou je dat vol als je gewend bent aan twee pakjes per dag? 

- Rosanne Hertzberger en Joël Broekaert. Nederland Leest is Nederlands grootste leescampagne waarbij iedereen een gratis boek in de bibliotheek kan ophalen. Rosanne Hertzberger en Joël Broekaertschreven allebei een essay over het thema van dit jaar: Voeding.

We hebben veel rare filmpjes gezien op internet, maar dit slaat echt alles. De Peruaanse artiest Tongo heeft een cover gemaakt van Bohemian Rhapsody en we staan nog steeds met ons mond vol tanden.

De Peruaanse artiest Tongo is een ster in zijn eigen land en werd wereldberoemd op YouTube met zijn covers van Engelstalige hits. Is hij soms zo een getalenteerde zanger? Nope. Hij is zelfs heel slecht in Engels en dat is deels de 'charme' van zijn muziek. Alsof dat nog niet genoeg is, maakt hij er ook altijd een extreem amateuristische videoclip bij die niet meer gekost kan hebben dan wat kleingeld en een cadeaubon.

Na muziek van Linkin Park en The Beatles te hebben gecovered, is het nu de beurt aan Queen. Met een nepsnor doet hij zijn 'beste' Freddie Mercury imitatie en gooit hij er teksten uit als "Amyasa purboi", "Mama, yaskilama" en "Is dis de rial laif". En juist wanneer je denkt dat het niet gekker kan worden, gaat hij swingen met dansende ruimtewezens. 

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine.