De Wereld Draait Door

- Peter R. de Vries en Angela de Jong. Met de komst van Twan Huys is RTL Late Night nog altijd geen kijkcijferkanon. Peter R. de Vries en Angela de Jong praten hierover. 

- Douwe Bob. Douwe Bob bespreekt een van de beroemdste concert-registraties ooit, de Elvis '68 Comeback Special.

More content below the advertising

- Sander van de Pavert. Mr. LuckyTV, oftewel Sander van de Pavert, blikt op geheel eigen wijze terug op de afgelopen tv-maand.

- Muziek: Racoon. Tijdens de media-uitzendingen op de laatste vrijdag van de maand wordt elk tafelonderwerp afgesloten met muziek die aansluit bij dat onderwerp.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts

 

RTL Late Night

- Jeroen van der Boom (foto). Jeroen van der Boom presenteert, zingt en staat tegenwoordig ook in het theater. Vandaag komt zijn nieuwe single Deze is voor jou uit.

- Antje Monteiro. Antje geniet tegenwoordig van een sterrenstatus en staat avond aan avond met MAMMA MIA! in een uitverkocht Beatrix theater in Utrecht.

 

Pauw

- Davina Michelle. Zangeres Davina Michelle brak vorig jaar door met haar cover What About Us van Pink. Vanavond zingt ze bij Pauw de hit Duurt te lang

- Matthijs van Nieuwkerk. In de wekelijkse tv-rubriek van Pauw vertelt Matthijs van Nieuwkerk deze week over de programma’s waar hij voor thuis blijft. 

- Marc-Marie Huijbregts. Er is veel te bespreken met Marc-Marie Huijbregts. Aanstaande zondag start zijn programma Lief Dagboek en volgende week is de registratie van zijn nieuwe theatershow.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.