De Wereld Draait Door

- Peter R. de Vries en Angela de Jong. Met de komst van Twan Huys is RTL Late Night nog altijd geen kijkcijferkanon. Peter R. de Vries en Angela de Jong praten hierover. 

- Douwe Bob. Douwe Bob bespreekt een van de beroemdste concert-registraties ooit, de Elvis '68 Comeback Special.

- Sander van de Pavert. Mr. LuckyTV, oftewel Sander van de Pavert, blikt op geheel eigen wijze terug op de afgelopen tv-maand.

- Muziek: Racoon. Tijdens de media-uitzendingen op de laatste vrijdag van de maand wordt elk tafelonderwerp afgesloten met muziek die aansluit bij dat onderwerp.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts

 

RTL Late Night

- Jeroen van der Boom (foto). Jeroen van der Boom presenteert, zingt en staat tegenwoordig ook in het theater. Vandaag komt zijn nieuwe single Deze is voor jou uit.

- Antje Monteiro. Antje geniet tegenwoordig van een sterrenstatus en staat avond aan avond met MAMMA MIA! in een uitverkocht Beatrix theater in Utrecht.

 

Pauw

- Davina Michelle. Zangeres Davina Michelle brak vorig jaar door met haar cover What About Us van Pink. Vanavond zingt ze bij Pauw de hit Duurt te lang

- Matthijs van Nieuwkerk. In de wekelijkse tv-rubriek van Pauw vertelt Matthijs van Nieuwkerk deze week over de programma’s waar hij voor thuis blijft. 

- Marc-Marie Huijbregts. Er is veel te bespreken met Marc-Marie Huijbregts. Aanstaande zondag start zijn programma Lief Dagboek en volgende week is de registratie van zijn nieuwe theatershow.

Jennifer Hoffman onderzoekt de kledingindustrie

Jennifer Hoffman kennen we als actrice maar in het nieuwe programma Genaaid toont ze een hele nieuwe kant van zichzelf en dat voelt volgens haar nogal naakt. 

Op de vraag van Veronica Magazine of acteren nog wel zo leuk is, kijkt Jennifer Hoffman verrast op. "Is dat echt een serieuze vraag?" Voor haar is acteren het leukste vak dat er is omdat het haar herinnert aan haar jeugd. "Het is wat kinderen het liefste doen op het schoolplein. Ik ging dan The A-Team nadoen en mocht dan Murdock zijn of B.A. Of je speelde winkeltje en dan ben jij de verkoper en ik kom wat kopen. Die lol die je als kind hebt, voel ik nog precies zo. Hoe kan iemand dát niet leuk vinden?"

Met het programma Genaaid gaat ze aan de slag als presentatrice en dat is toch wel even wennen. "Het is zo anders dan acteren, nu moet ik mezelf ‘spelen’. Dat voelt nogal naakt. Toen ik aan het team werd voorgesteld als de presentatrice van het programma, zei ik meteen: sorry alvast. Ik was zo bang om mensen teleur te stellen. Maar het ging goed.”

 

Stomp in je buik

In Genaaid gaat Hoffman met een groepje modeontwerpers naar Myanmar om van dichtbij te zien hoe kleding gemaakt wordt en dat is best heftig. "We hebben ons gefocust op katoenplukken en leerlooien en echt misstanden gezien. In het programma dagen we de vijf deelnemers, die op het punt staan de mode-industrie in te gaan, uit om een duurzamer alternatief te bedenken.”

De reis ging Hoffman niet in haar koude kleren zitten en zij vindt Genaaid daarom ook een passende titel. “Ik vind het wel een stoere kreet. We hebben heftige dingen gezien en meegemaakt en dan mag zo’n titel ook wel voelen als een stomp in je buik. Het is belangrijk dat mensen hiernaar kijken en dan is het goed als je met een gewaagde kreet de aandacht trekt. En het dekt de lading, omdat het over kleding gaat en tegelijkertijd over de mensonterende omstandigheden.”

Liefdesleven

Vanwege haar werk als actrice en presentatrice is Jennifer Hoffman een BN'er en daardoor staat haar privéleven ook in de schijnwerpers en dat vindt zij een lastig onderwerp. "Het is zo privé. Er circuleert nu een naam, Dorian Cole, maar zo heet hij niet. Hij zou ook een kok zijn, maar dat is hij niet. En hij komt ook niet uit Canada. We zijn al voor een tv-programma gevraagd waarin hij zou koken en ik word geïnterviewd. Ik heb keihard gelachen. Hij kan heus wel koken, maar ik weet niet of dat nou zo uitzendwaardig is... Maar is het echt interessant om het in Veronica Magazine over mijn liefdesleven te hebben?”

Genaaid is vanaf vanavond wekelijks te zien om 20:25 uur op NPO 3.

De meeste rampenfilms zijn matige b-films maar Into the Storm is een spectaculaire actiefilm die zich met gemak kan meten met de grotere blockbusters

Het kleine stadje Silverton wordt geteisterd door een aantal tornado's. Terwijl de bewoners op zoek gaan naar een schuilplaats, komt een groepje stormjagers naar het stadje toe om onderzoek te doen naar de wervelwinden. Al snel wordt duidelijk dat dit nog maar het begin is en de storm alleen maar heftiger wordt.

De onbetwiste koning van de rampenfilm is zonder twijfel Twister maar Into the Storm doet een hele goede poging om die plek in te nemen. De makers weten dat de film geen sterk verhaal of diepgaande personages nodig heeft. Het draait om zo veel mogelijk spektakel en dat zit meer dan goed. De special effects zijn geweldig en de wervelstorm aan het einde is simpelweg verbluffend.

Om 21:00 uur op Veronica.