De Wereld Draait Door

- Mart Smeets. Gisteren is een van de belangrijkste sportfinales van het jaar begonnen: de World Series. Mart Smeets vertelt ons over het Amerikaanse honkbaltoernooi.

- GCHQ-puzzel. GCHQ staat voor Government Communications Headquarter, een van de geheimste geheime diensten in Engeland. Twee jaar geleden bracht de dienst een puzzelboek uit. Aan tafel een select clubje die verder komt dan de eerste puzzel.

- Muziek: Iris Hond. Iris Hond komt met een nieuwe theatertour Bewogen waarin ze haar levensverhaal vertelt aan de hand van eigen composities en werk van klassieke componisten als Chopin en Rachmaninoff

- Tafelheer: Erik Dijkstra

- Huisdichter: Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night

- Tommie Christiaan. Afgelopen maandag zou grootheid Robert Long 75 jaar zijn geworden. Vanavond vertelt Tommie Christiaan hoe hij als jonge zanger door de tijdloze liedjes van Long wordt geïnspireerd. 

- Marlijn Weedenburg. Marlijn Weerdenburg volgt in haar nieuwe programma Het Voedselgevecht zes jongeren die vechten tegen een eetstoornis. 

- Martijn Kardol. Cabaretier Martijn Kardol is weer van de partij met zijn wekelijkse rubriek Martijn zegt Sorry!

 

Pauw

- George Baker (foto) en Rutger Vahl. Schrijver Rutger Vahl vindt het tijd voor eerherstel voor een van Nederlands meest succesvolle artiesten: George Baker. Hij schreef een biografie over de zanger.

- Teun van de Keuken. De dagelijkse gang naar de supermarkt is elke keer een reis langs allemaal verleidingen. Journalist Teun van de Keuken helpt je deze te weerstaan en schreef De supermarktsurvivalgids.

- Suse van Kleef en Martijn Koning. Vandaag was de laatste dag van het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima aan Groot-Brittannië. NOS-correspondent Suse van Kleef en Martijn Koning volgde het bezoek op de voet en cabaretier Martijn Koning keek met haar mee. 

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.