De Wereld Draait Door

- Mart Smeets. Gisteren is een van de belangrijkste sportfinales van het jaar begonnen: de World Series. Mart Smeets vertelt ons over het Amerikaanse honkbaltoernooi.

- GCHQ-puzzel. GCHQ staat voor Government Communications Headquarter, een van de geheimste geheime diensten in Engeland. Twee jaar geleden bracht de dienst een puzzelboek uit. Aan tafel een select clubje die verder komt dan de eerste puzzel.

More content below the advertising

- Muziek: Iris Hond. Iris Hond komt met een nieuwe theatertour Bewogen waarin ze haar levensverhaal vertelt aan de hand van eigen composities en werk van klassieke componisten als Chopin en Rachmaninoff

- Tafelheer: Erik Dijkstra

- Huisdichter: Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night

- Tommie Christiaan. Afgelopen maandag zou grootheid Robert Long 75 jaar zijn geworden. Vanavond vertelt Tommie Christiaan hoe hij als jonge zanger door de tijdloze liedjes van Long wordt geïnspireerd. 

- Marlijn Weedenburg. Marlijn Weerdenburg volgt in haar nieuwe programma Het Voedselgevecht zes jongeren die vechten tegen een eetstoornis. 

- Martijn Kardol. Cabaretier Martijn Kardol is weer van de partij met zijn wekelijkse rubriek Martijn zegt Sorry!

 

Pauw

- George Baker (foto) en Rutger Vahl. Schrijver Rutger Vahl vindt het tijd voor eerherstel voor een van Nederlands meest succesvolle artiesten: George Baker. Hij schreef een biografie over de zanger.

- Teun van de Keuken. De dagelijkse gang naar de supermarkt is elke keer een reis langs allemaal verleidingen. Journalist Teun van de Keuken helpt je deze te weerstaan en schreef De supermarktsurvivalgids.

- Suse van Kleef en Martijn Koning. Vandaag was de laatste dag van het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima aan Groot-Brittannië. NOS-correspondent Suse van Kleef en Martijn Koning volgde het bezoek op de voet en cabaretier Martijn Koning keek met haar mee. 

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.