De wereld draait door

- Volkskrantjournalist Fokke Obbema werd in 2017 getroffen door een hartstilstand. Dit jaar publiceerde hij een artikel over zijn hartstilstand en de periode erna, wat weer leidde tot een interviewreeks rond de vraag: ‘Wat is de zin van het leven’?

- Rudolf Spoor, gepensioneerd regisseur, regisseerde het spektakel rond de Apollo 8 en schuift vanavond aan

- Op zaterdag 30 maart staat Trijntje Oosterhuis samen met het Metropole Orkest in de Ziggo Dome. Daarnaast heeft ze ook groot nieuws

- Fidan Ekiz is de sidekick van Matthijs.

RTL Late Night met Twan Huys

- Victor Reinier over het succes van Flikken Maastricht, waar hij niet alleen in speelt, maar waarvoor hij ook afleveringen schrijft en regisseert

- Samen met het beroemde Zwanenkoor brengt Cor Bakker vanaf morgen alvast drie grote kerken in kerstsferen met zijn Kerst-Sing-A-Long. Vanavond een voorproefje!

- Fernando Halman gidst ons door het woud aan singles, albums en muzieknieuws

 - Lex Uiting zocht uit wat het met je doet als je een grote geldprijs wint.

Pauw

- Absurdist Ronald Snijders komt vertellen over zijn volgende theaterprogramma Groot Succes 2

- Minister Cora van Nieuwenhuizen over de Stint, die nooit veilig blijkt te zijn geweest

- Ellie Lust vertelt over haar vertrek bij de politie en blikt vooruit op haar televisiewerk

- Het Groot Dictee krijgt een doorstart op NPO Radio 1. Philip Freriks en Wim Daniëls, de schrijver van het dictee, zijn te gast.

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.