De Wereld Draait Door

- Esther Perel. Volgens de succesvolle relatietherapeut en schrijfster Esther Perel wordt 2019 het jaar van de man. Maar waarom? Vanavond geeft zij uitleg.

- Antoinnette Scheulderman en Barry Hay. Antoinnette's hoorde na de dood van haar dwergteckel Bubbels de opmerking: “Dan neem je toch gewoon een nieuwe”. Ze schreef daar een boek over en sprak o.a. met Barry Hay.

- Muziek: The Marcus King Band. Slechts 22 jaar oud en nu al bestempeld tot blueslegende: Marcus King. The Washington Post noemt hem zelfs ”music’s next big guitarist”. 

- Tafeldame: Romana Vrede.

 

RTL Late Night

- Peter Plasman. De vijf mannen en een vrouw die worden verdacht van het ontvoeren van Insiya staan vandaag voor de rechter. Vanavond vertelt Peter Plasman, de advocaat van moeder Nadia, over de rechtszaak van vandaag.

- Ed Struijlaart. Ed Struijlaart kan alles op een gitaar. Op dit moment staat hij in het theater met de voorstelling 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’. 

- Angela Schijf (foto). Angela Schijf is vooral bekend in rollen als Eva van Dongen in Flikken Maastricht of Nadine in het Meisje van Plezier. Op dit moment staat ze in de theaters met de familievoorstelling 4 Jaargetijden. In deze voorstelling laat ze een hele andere kant van haar zelf zien.

- Lars van den Brink. Op de bijzondere stadsportretten van Lars van den Brink komen dag en nacht letterlijk bij elkaar. De fotograaf staat soms wel veertien uur op één plek en combineert de foto's tot één ultieme foto.

- Lex Uiting. Meer dan de helft van de bevolking noemt zichzelf niet religieus. Ook verslaggever Lex Uiting heeft de stap genomen om zich uit te laten schrijven bij zijn kerk.

 

Pauw

- Janneke Rinzema en Lisa Loeb. Vorig jaar zouden Janneke Rinzema en Lisa Loeb met hun voorstelling Brainwash in première gaan. Die première moest worden afgeblazen omdat Lisa in de aanloop naar die aanstaande ‘doorbraak’ uitviel met een zware burn-out en depressie.  

- Paul Depla. Het werd 2-2, de derby tussen NAC Breda en het Tilburgse Willem II. De supporters zochten elkaar op na de wedstrijd. Met als gevolg dat de politie in het nauw kwam. Burgemeester van Breda Paul Depla zette de beelden op Twitter. 

Jennifer Hoffman onderzoekt de kledingindustrie

Jennifer Hoffman kennen we als actrice maar in het nieuwe programma Genaaid toont ze een hele nieuwe kant van zichzelf en dat voelt volgens haar nogal naakt. 

Op de vraag van Veronica Magazine of acteren nog wel zo leuk is, kijkt Jennifer Hoffman verrast op. "Is dat echt een serieuze vraag?" Voor haar is acteren het leukste vak dat er is omdat het haar herinnert aan haar jeugd. "Het is wat kinderen het liefste doen op het schoolplein. Ik ging dan The A-Team nadoen en mocht dan Murdock zijn of B.A. Of je speelde winkeltje en dan ben jij de verkoper en ik kom wat kopen. Die lol die je als kind hebt, voel ik nog precies zo. Hoe kan iemand dát niet leuk vinden?"

Met het programma Genaaid gaat ze aan de slag als presentatrice en dat is toch wel even wennen. "Het is zo anders dan acteren, nu moet ik mezelf ‘spelen’. Dat voelt nogal naakt. Toen ik aan het team werd voorgesteld als de presentatrice van het programma, zei ik meteen: sorry alvast. Ik was zo bang om mensen teleur te stellen. Maar het ging goed.”

 

Stomp in je buik

In Genaaid gaat Hoffman met een groepje modeontwerpers naar Myanmar om van dichtbij te zien hoe kleding gemaakt wordt en dat is best heftig. "We hebben ons gefocust op katoenplukken en leerlooien en echt misstanden gezien. In het programma dagen we de vijf deelnemers, die op het punt staan de mode-industrie in te gaan, uit om een duurzamer alternatief te bedenken.”

De reis ging Hoffman niet in haar koude kleren zitten en zij vindt Genaaid daarom ook een passende titel. “Ik vind het wel een stoere kreet. We hebben heftige dingen gezien en meegemaakt en dan mag zo’n titel ook wel voelen als een stomp in je buik. Het is belangrijk dat mensen hiernaar kijken en dan is het goed als je met een gewaagde kreet de aandacht trekt. En het dekt de lading, omdat het over kleding gaat en tegelijkertijd over de mensonterende omstandigheden.”

Liefdesleven

Vanwege haar werk als actrice en presentatrice is Jennifer Hoffman een BN'er en daardoor staat haar privéleven ook in de schijnwerpers en dat vindt zij een lastig onderwerp. "Het is zo privé. Er circuleert nu een naam, Dorian Cole, maar zo heet hij niet. Hij zou ook een kok zijn, maar dat is hij niet. En hij komt ook niet uit Canada. We zijn al voor een tv-programma gevraagd waarin hij zou koken en ik word geïnterviewd. Ik heb keihard gelachen. Hij kan heus wel koken, maar ik weet niet of dat nou zo uitzendwaardig is... Maar is het echt interessant om het in Veronica Magazine over mijn liefdesleven te hebben?”

Genaaid is vanaf vanavond wekelijks te zien om 20:25 uur op NPO 3.

De meeste rampenfilms zijn matige b-films maar Into the Storm is een spectaculaire actiefilm die zich met gemak kan meten met de grotere blockbusters

Het kleine stadje Silverton wordt geteisterd door een aantal tornado's. Terwijl de bewoners op zoek gaan naar een schuilplaats, komt een groepje stormjagers naar het stadje toe om onderzoek te doen naar de wervelwinden. Al snel wordt duidelijk dat dit nog maar het begin is en de storm alleen maar heftiger wordt.

De onbetwiste koning van de rampenfilm is zonder twijfel Twister maar Into the Storm doet een hele goede poging om die plek in te nemen. De makers weten dat de film geen sterk verhaal of diepgaande personages nodig heeft. Het draait om zo veel mogelijk spektakel en dat zit meer dan goed. De special effects zijn geweldig en de wervelstorm aan het einde is simpelweg verbluffend.

Om 21:00 uur op Veronica.