De Wereld Draait Door

- Esther Perel. Volgens de succesvolle relatietherapeut en schrijfster Esther Perel wordt 2019 het jaar van de man. Maar waarom? Vanavond geeft zij uitleg.

- Antoinnette Scheulderman en Barry Hay. Antoinnette's hoorde na de dood van haar dwergteckel Bubbels de opmerking: “Dan neem je toch gewoon een nieuwe”. Ze schreef daar een boek over en sprak o.a. met Barry Hay.

More content below the advertising

- Muziek: The Marcus King Band. Slechts 22 jaar oud en nu al bestempeld tot blueslegende: Marcus King. The Washington Post noemt hem zelfs ”music’s next big guitarist”. 

- Tafeldame: Romana Vrede.

 

RTL Late Night

- Peter Plasman. De vijf mannen en een vrouw die worden verdacht van het ontvoeren van Insiya staan vandaag voor de rechter. Vanavond vertelt Peter Plasman, de advocaat van moeder Nadia, over de rechtszaak van vandaag.

- Ed Struijlaart. Ed Struijlaart kan alles op een gitaar. Op dit moment staat hij in het theater met de voorstelling 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’. 

- Angela Schijf (foto). Angela Schijf is vooral bekend in rollen als Eva van Dongen in Flikken Maastricht of Nadine in het Meisje van Plezier. Op dit moment staat ze in de theaters met de familievoorstelling 4 Jaargetijden. In deze voorstelling laat ze een hele andere kant van haar zelf zien.

- Lars van den Brink. Op de bijzondere stadsportretten van Lars van den Brink komen dag en nacht letterlijk bij elkaar. De fotograaf staat soms wel veertien uur op één plek en combineert de foto's tot één ultieme foto.

- Lex Uiting. Meer dan de helft van de bevolking noemt zichzelf niet religieus. Ook verslaggever Lex Uiting heeft de stap genomen om zich uit te laten schrijven bij zijn kerk.

 

Pauw

- Janneke Rinzema en Lisa Loeb. Vorig jaar zouden Janneke Rinzema en Lisa Loeb met hun voorstelling Brainwash in première gaan. Die première moest worden afgeblazen omdat Lisa in de aanloop naar die aanstaande ‘doorbraak’ uitviel met een zware burn-out en depressie.  

- Paul Depla. Het werd 2-2, de derby tussen NAC Breda en het Tilburgse Willem II. De supporters zochten elkaar op na de wedstrijd. Met als gevolg dat de politie in het nauw kwam. Burgemeester van Breda Paul Depla zette de beelden op Twitter. 

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.