De Wereld Draait Door

- Danny Laponder, Ellen van Ree en Willem Philipsen. Drie weken gelden verscheen het boek Rinkeldekink van Martine Bijl over haar revalidatieproces na de hersenbloeding die zij drie jaar geleden kreeg. Aan tafel Danny Laponder, Ellen van Ree en Willem Philipsen. Zij hebben een soortgelijk verhaal als Martine.

- Epke Zonderland en Erik van Loenen. Deze week was in Abu Dhabi de aftrap van de Special Olympics. Turner Erik van Loenen is een van de 65 atleten uit Team NL. Nu daagt hij Flying Dutchman en wereldkampioen Epke Zonderland uit om samen te gaan trainen. 

- Muziek: Jeangu Macrooy.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts

 

RTL Late Night met Twan Huys

- OG3NE (foto). Kerst komt steeds dichterbij, het moment om samen door te brengen met mensen die je lief zijn. Voor de zussen van OG3NE, Lisa, Amy en Shelley is de decembermaand naast feestelijk ook heel moeilijk.

- The Kingdom Choir. Ze werden in een klap wereldberoemd na hun sensationele optreden op het huwelijk van Prins Harry en Megan Markle. Zij zijn op dit moment het bekendste gospelkoor ter wereld: The Kingdom Choir!

- Art Rooijakkers. Art Rooijakkers is misschien wel de grootste Bruce Springsteen fan die Nederland kent. Afgelopen week bezocht hij voor Late Night in New York de befaamde Springsteen on Broadway. 

- Patty Brard

 

Pauw

- Glennis Grace. Vandaag maakte Glennis Grace bekend dat ze haar Whitney Houston tribute volgend jaar naar België brengt, ze zingt in oktober in de immense Lotto Arena. 

-  Lilian Marijnissen en Philip Freriks. Parijs maakt zich op voor een onrustig weekend met nieuwe ‘gele-hesjes-protesten’. Ook in Nederland wordt er de laatste maanden flink geprotesteerd. SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen en voormalig Frankrijk-correspondent Philip Freriks vertellen hierover.

- Henny Huisman. Henny Huisman heeft deze week voor de tv-rubriek van PAUW zijn meest opvallende fragmenten van de afgelopen week meegenomen.

- Ralph Tuijn. Als het weer het toelaat stapt avonturier Ralph Tuijn volgende week in zijn roeiboot om in zijn eentje de Atlantische Oceaan over te steken. 

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.