Vandaag opende koningin Máxima, hier turend in een plantenbak, het nieuwe pand van de Goede Doelen Loterijen. Quinty Trustfull en Daphne Bunskoek waren erbij en vertellen in RTL Late Night over hun ontmoeting met La Máxima.

De wereld draait door

- Aan tafel journalisten Jan Meeus van NRC Handelsblad en Wouter Laumans, schrijver van het boek 'Mocro Maffia', over maffia's, liquidaties en criminelen die op de vlucht zijn. 

-  Morgen verschijnt de biografie van schaatslegende Kees Verkerk van Jeroen Haarsma. De 76-jarige Kees zit aan tafel voor een uitgebreide terugblik

- Advocate Bénédicte Ficq die al 2,5 jaar één missie heeft: de tabaksindustrie aan de schandpaal nagelen. Vandaag kwam de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag: de tabaksindustrie wordt niet vervolgd.

- Guus Meeuwis komt zijn nieuwe kerstnummer Vrolijk Kerstfeest spelen 

- Tim Hofman is vanavond de side-kick van Matthijs.

RTL Late Night met Twin Huys

-  Anniek, Isa, Emma, Anouk, Sarah en Danique vieren net als prinses Amalia morgen hun verjaardag. Hoe is het om op dezelfde dag jarig te zijn als de toekomstig Koningin?

- Berget Lewis en Buddy Vedder spelen een rol in The Christmas Show en luiden de feestelijke kerstperiode in

- De nieuwe studio van Koffietijd en 5 uur Live werd vanmiddag geopend door koningin Máxima. Quinty Trustfull en Daphne Bunskoek schuiven aan om te vertellen over hun bijzondere koninklijke ontmoeting

- Fernando Halman gidst ons door het woud aan singles, albums en muzieknieuws in De Week van Fernando.

Pauw

- Julio Poch is vandaag officieel zijn procedure tegen de Nederlandse Staat gestart. Zijn advocaten Geert-Jan Knoops en Carry Knoops-Hamburger maken bekend welke getuigen ze gaan oproepen

- Groot-Brittannië-correspondent Suse van Kleef en vijf Nederlandse Britten vertellen wat het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie voor hen persoonlijk betekent.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.