Vandaag opende koningin Máxima, hier turend in een plantenbak, het nieuwe pand van de Goede Doelen Loterijen. Quinty Trustfull en Daphne Bunskoek waren erbij en vertellen in RTL Late Night over hun ontmoeting met La Máxima.

De wereld draait door

- Aan tafel journalisten Jan Meeus van NRC Handelsblad en Wouter Laumans, schrijver van het boek 'Mocro Maffia', over maffia's, liquidaties en criminelen die op de vlucht zijn. 

-  Morgen verschijnt de biografie van schaatslegende Kees Verkerk van Jeroen Haarsma. De 76-jarige Kees zit aan tafel voor een uitgebreide terugblik

More content below the advertising

- Advocate Bénédicte Ficq die al 2,5 jaar één missie heeft: de tabaksindustrie aan de schandpaal nagelen. Vandaag kwam de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag: de tabaksindustrie wordt niet vervolgd.

- Guus Meeuwis komt zijn nieuwe kerstnummer Vrolijk Kerstfeest spelen 

- Tim Hofman is vanavond de side-kick van Matthijs.

RTL Late Night met Twin Huys

-  Anniek, Isa, Emma, Anouk, Sarah en Danique vieren net als prinses Amalia morgen hun verjaardag. Hoe is het om op dezelfde dag jarig te zijn als de toekomstig Koningin?

- Berget Lewis en Buddy Vedder spelen een rol in The Christmas Show en luiden de feestelijke kerstperiode in

- De nieuwe studio van Koffietijd en 5 uur Live werd vanmiddag geopend door koningin Máxima. Quinty Trustfull en Daphne Bunskoek schuiven aan om te vertellen over hun bijzondere koninklijke ontmoeting

- Fernando Halman gidst ons door het woud aan singles, albums en muzieknieuws in De Week van Fernando.

Pauw

- Julio Poch is vandaag officieel zijn procedure tegen de Nederlandse Staat gestart. Zijn advocaten Geert-Jan Knoops en Carry Knoops-Hamburger maken bekend welke getuigen ze gaan oproepen

- Groot-Brittannië-correspondent Suse van Kleef en vijf Nederlandse Britten vertellen wat het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie voor hen persoonlijk betekent.

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.