De Wereld Draait Door

- Tim de Wit. Men spreekt over de belangrijkste week uit de recente Britse geschiedenis, want het is erop of eronder voor de regering van Theresa May. Tim de Wit, Engeland correspondent van de NOS, vertelt over de Brexit.

- Fons van Westerloo. Misschien wel de beste documentaire van het jaar: The Vietnam War van Ken Burns en Lynn Novick. Aan tafel: journalist Fons van Westerloo, één van de drie Nederlandse oorlogsverslaggevers die in 1975 in Vietnam waren bij de val van Saigon. 

- The Groovy Sound of Music - de Nederlandse editie

- Tafeldame: Dieuwertje Blok

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jon van Eerd. Als acteur won hij alle belangrijke musicalprijzen. Nu schrijft Jon van Eerd zelf zijn eerste musical: Charley

- Koen Voskuil en Cecile Landman. De politie heeft vanochtend in Nederland vijf verdachten aangehouden bij een grote internationale actie tegen de maffiabende 'Ndrangheta. Journalisten Koen Voskuil en Cecile Landman vertellen hierover.

 

Pauw

- André van Duin (foto) en Janny van der Heijden. Aanstaande zondag gaat alweer het zesde seizoen van kijkcijferhit Heel Holland Bakt van start. Dit is de eerste wintereditie van het bakprogramma. Jurylid Janny van der Heijden en presentator André van Duin vertellen daarover.

- Pieterbas Peters en Frans van Seumeren. Het drama van de onderzeeboot Koerks is nu verfilm. Aan tafel zitten onderzeebootcommandant Pieterbas Peters en Frans van Seumeren, die met zijn bedrijf Mammoet verantwoordelijk was voor de berging van de onderzeeboot. 

- Henk Nijboer en Eric Smit.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.