Alberto Stegeman is niet alleen zeer bedreven in het blootleggen van misstanden, de onderzoeksjournalist kan ook een aardig potje pokeren. In Pauw geeft-ie vanavond een masterclass bluffen voor gevorderden.

De wereld draait door

- Thomas Acda vertelt over zijn eerste solovoorstelling sinds de beëindiging van het duo Acda en De Munnik in 2015 

- Caro Emerald zingt een nummer over volwassen worden in een nieuwe editie van de muziekrubriek Songs in the Key of Life

Ada Hegerberg is de allereerste vrouwelijke winnaar van de Gouden Bal. De grote kwaliteiten van Hegerberg worden vanavond besproken met Fresia Cousiño Arias en Leonne Stentler van het online programma VV Kicks

- Tafelmens is Marieke Lucas Rijneveld

RTL Late Night met Twin Huys

- Roy Donders heeft het faillissement aangevraagd van zijn eigen kledingwinkel in Tilburg. Vanavond schuift de huispakkenkoning aan om zijn verhaal te doen

- Zelfverklaard wetenschapsnerd Lieven Scheire struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar vanaf vandaag elke dinsdag verslag van in De Week van Lieven.

- De droom van Hadewych Minis komt uit! Op 30 mei 2019 staat ze in Koninklijk Theater Carré. Vanavond vertelt ze alles over haar onewomanshow Minis Plus

-  Lex Uiting duikt in het regionale nieuws.

Pauw

- Alberto Stegeman legt hij uit hoe het hem lukte het meest prestigieuze pokertoernooi van Nederland te winnen

- Frank Evenblij vertelt over zijn nieuwe programma Het Uur van de Waarheid

Corinne Ellemeet, Sonja Keizers, Erin Straat en Chantal Kuipers over keuzehulporganisaties die vrouwen helpen bij onbedoelde zwangerschappen.

 

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.