Narigheid als terreuraanslagen, maar ook reportages over het eerste haringvaatje. Jaap van Deurzen versloeg alles wat maar naar nieuws rook, maar moet nu met pensioen. Maar Jaap wíl helemaal niet met pensioen! Hij vertelt er vanavond over in Pauw.

De wereld draait door

- Ivo van Hove maakte een Nederlandse versie van de muziektheatervoorstelling Lazarus, gebaseerd op de nummers van David Bowie. Gijs Naber gaat de hoofdrol spelen in deze versie, die vanaf 13 oktober 2019 te zien zal zijn

- Peter Pannekoek schuift aan om het te hebben over het nieuwe programma Sterke Verhalen

Judith Koorn schreef een boek over haar dochter, die op vijftienjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een Ewing sarcoom

- Actrice Romana Vrede is vandaag tafeldame.

RTL Late Night met Twan Huys

- Chef'Special speelt live de de vierde single van het album Amígo: Into the Future

- José Woldring, de pr-vrouw achter sterren als Martin Garrix en David Guetta, vertelt over haar nieuwe missie: vrouwelijke dj's naar de top helpen.

- Fien Vermeulen helpt ons een weg te banen door het aanbod van alles wat je op een vrije avond kunt doen

- Lex Uiting neemt het regionale nieuws met ons door.

Pauw

- Ieder jaar maakt Amsterdam Sinfonietta een landelijke tournee onder de noemer 'Breder dan klassiek', dit jaar met Blaudzun

-  Jaap van Deurzen reisde over de hele wereld om het laatste nieuws te verslaan. Daar komt nu een einde aan, want Jaap moet met pensioen

- Philip Freriks, voormalig Frankrijk-correspondent, volgt de situatie rond de anti-regeringsprotesten in Frankrijk op de voet en is vanavond gast

- Voormalig schaatser Yvonne van Gennip is boos en teleurgesteld nadat ze in verband werd gebracht met dopinggebruik

- Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout tellen af naar het beste Dumpert-filmpje aller tijden.

De spannende misdaadserie Mocro Maffia was een heel groot succes voor Videoland en dan kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. 

Videoland heeft een aantal topseries in de aanbieding, maar de populairste serie is niet Grey's Anatomy of The Good Doctor, maar de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Van alle abonnees heeft meer dan de helft de serie over drie criminele vrienden gezien.

Zo een succesvolle serie verdient natuurlijk een vervolg en tijdens de uitreiking van de Hashtag Awards, een prijs voor videoproducenten, werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. 

Achmed Akkabi, die Paus speelt, vertelt daarover: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

De misdaadserie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Videoland. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen uitkomt. 

Een waardige opvolger

Jurassic World speelt zich 22 jaar af na de gebeurtenissen in Jurassic Park en zoals je verwacht, gaat alles weer helemaal fout. 

In het themapark Jurassic World kunnen mensen zich vergapen aan levende dinosaurussen, maar zelfs deze reusachtige reptielen worden na een tijdje saai en de wetenschappers van het park creëeren hun eigen dino. Wanneer deze Indominus Rex ontsnapt, moet de heldhaftige dierentrainer Owen samen met manager Claire een manier vinden om de bezoekers van het park te redden. 

Jurassic Park is een klassieker, maar de twee vervolgfilms komen qua kwaliteit niet in de buurt van het eerste deel. Jurassic World is daarentegen een waardige opvolger vol knipogen naar het origineel. De avonturenfilm zit vol enge dino's en het is een ware achtbaanrit met een sterk verhaal. Precies zoals je verwacht van een Jurassic Park-film.

Om 20:30 uur op Veronica.