Narigheid als terreuraanslagen, maar ook reportages over het eerste haringvaatje. Jaap van Deurzen versloeg alles wat maar naar nieuws rook, maar moet nu met pensioen. Maar Jaap wíl helemaal niet met pensioen! Hij vertelt er vanavond over in Pauw.

De wereld draait door

- Ivo van Hove maakte een Nederlandse versie van de muziektheatervoorstelling Lazarus, gebaseerd op de nummers van David Bowie. Gijs Naber gaat de hoofdrol spelen in deze versie, die vanaf 13 oktober 2019 te zien zal zijn

- Peter Pannekoek schuift aan om het te hebben over het nieuwe programma Sterke Verhalen

More content below the advertising

Judith Koorn schreef een boek over haar dochter, die op vijftienjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een Ewing sarcoom

- Actrice Romana Vrede is vandaag tafeldame.

RTL Late Night met Twan Huys

- Chef'Special speelt live de de vierde single van het album Amígo: Into the Future

- José Woldring, de pr-vrouw achter sterren als Martin Garrix en David Guetta, vertelt over haar nieuwe missie: vrouwelijke dj's naar de top helpen.

- Fien Vermeulen helpt ons een weg te banen door het aanbod van alles wat je op een vrije avond kunt doen

- Lex Uiting neemt het regionale nieuws met ons door.

Pauw

- Ieder jaar maakt Amsterdam Sinfonietta een landelijke tournee onder de noemer 'Breder dan klassiek', dit jaar met Blaudzun

-  Jaap van Deurzen reisde over de hele wereld om het laatste nieuws te verslaan. Daar komt nu een einde aan, want Jaap moet met pensioen

- Philip Freriks, voormalig Frankrijk-correspondent, volgt de situatie rond de anti-regeringsprotesten in Frankrijk op de voet en is vanavond gast

- Voormalig schaatser Yvonne van Gennip is boos en teleurgesteld nadat ze in verband werd gebracht met dopinggebruik

- Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout tellen af naar het beste Dumpert-filmpje aller tijden.

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.