Een jubileum voor John Williams! Vanavond is de 100ste aflevering van de kijkcijferhit Help, mijn man is klusser! te zien. In Pauw vertelt John Williams over het succes van het programma.

De wereld draait door

- Erik Dijkstra en de vier hoofdrolspelers uit de documentaire Foute Vrienden zitten aan tafel om te praten over de docu over de Amsterdamse penoze

- Paulien Cornelisse vertelt over dichtpaniek en moedigt het last-minute schrijven van Sinterklaasgedichten juist aan

- Tafelheer is Splinter Chabot, niet alleen de zoon van Bart, maar ook voorzitter van de jongerentak van de VVD: de JOVD.

RTL Late Night met Twan Huys

- Robert ten Brink heeft goed nieuws over de kerstspecial van All You Need Is Love

- Thierry Baudet over het Marrakesh Pact: een reeks afspraken over migratie die leiders uit landen van over de hele wereld met elkaar hebben gemaakt

- Samantha Steenwijk is sinds haar deelname aan The Voice of Holland een van de meest geboekte artiesten van het land geworden

- Fernando Halman gidst ons door het woud aan singles, albums en muzieknieuws

- Lex Uiting duikt vanavond in de wereld van de hulpsinterklazen.

Pauw

- John Williams over het succes van de guilty pleasure Help, mijn man is klusser! 

Salo Muller over de individuele schadevergoeding die de NS aan overlevenden en nabestaanden van de Holocaust gaat betalen

- Kim Putters, Ronald Samuels, Els Hauser, Martine Nijkamp & Jan Haneman over de werkende armen in Nederland

- Directeur van het Van Gogh Museum Axel Rüger over de beroemde foto van Vincent van Gogh, die nu van zijn broer Theo van Gogh blijkt te zijn.

De spannende misdaadserie Mocro Maffia was een heel groot succes voor Videoland en dan kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. 

Videoland heeft een aantal topseries in de aanbieding, maar de populairste serie is niet Grey's Anatomy of The Good Doctor, maar de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Van alle abonnees heeft meer dan de helft de serie over drie criminele vrienden gezien.

Zo een succesvolle serie verdient natuurlijk een vervolg en tijdens de uitreiking van de Hashtag Awards, een prijs voor videoproducenten, werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. 

Achmed Akkabi, die Paus speelt, vertelt daarover: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

De misdaadserie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Videoland. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen uitkomt. 

Een waardige opvolger

Jurassic World speelt zich 22 jaar af na de gebeurtenissen in Jurassic Park en zoals je verwacht, gaat alles weer helemaal fout. 

In het themapark Jurassic World kunnen mensen zich vergapen aan levende dinosaurussen, maar zelfs deze reusachtige reptielen worden na een tijdje saai en de wetenschappers van het park creëeren hun eigen dino. Wanneer deze Indominus Rex ontsnapt, moet de heldhaftige dierentrainer Owen samen met manager Claire een manier vinden om de bezoekers van het park te redden. 

Jurassic Park is een klassieker, maar de twee vervolgfilms komen qua kwaliteit niet in de buurt van het eerste deel. Jurassic World is daarentegen een waardige opvolger vol knipogen naar het origineel. De avonturenfilm zit vol enge dino's en het is een ware achtbaanrit met een sterk verhaal. Precies zoals je verwacht van een Jurassic Park-film.

Om 20:30 uur op Veronica.