Lil' Kleine heeft groot nieuws. Dat deelt-ie voor de verandering niet eerst op z'n socials, maar komt-ie - lekker ouderwets - vanavond vertellen aan Matthijs in De wereld draait door.

De wereld draait door

- Pianist, componist en dirigent Reinbert de Leeuw ontvangt vandaag de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs en schuift na de uitreiking aan

- In zijn nieuwe programma Tygo in de GHB duikt Tygo Gernandt in de wereld van de drug GHB. Hij schuift aan samen met de 28-jarige Junita, die al jaren ernstig verslaafd is aan de drug

- Rapper Lil' Kleine schuift aan en komt met groot nieuws

- Nieuwslezeres Simone Weimans is vanavond de sidekick van Matthijs.

RTL Late Night met Twin Huys

- Miss Nederland 2018 Rahima Dirkse vertrekt over een paar dagen naar Thailand voor de wereldberoemde Miss Universe-competitie

- Fien Vermeulen helpt ons vanaf vandaag elke maandag een weg te banen door het aanbod van alles wat je op een vrije avond kunt doen

- Bluebirds Elkse deWall, Rachèl Louise en Krystl over hun allereerste album Sisters, waar ze ons door alle facetten van hartenleed heenslepen

- Ruimtevaartjournalist Govert Schilling over de landing van de speciale graafrobot InSight op Mars vanavond

- Lex Uiting duikt in het regionale nieuws.

Pauw

- De zusters van De Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus zijn met vijf dames te zien in het EO-programma Bad Habits, Holy Orders. Ze schuiven vanavond aan.

- Op zaterdag 29 november begint het EK Handbal in Frankrijk. Lois Abbingh en Tess Wester blikken alvast vooruit.

De spannende misdaadserie Mocro Maffia was een heel groot succes voor Videoland en dan kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. 

Videoland heeft een aantal topseries in de aanbieding, maar de populairste serie is niet Grey's Anatomy of The Good Doctor, maar de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Van alle abonnees heeft meer dan de helft de serie over drie criminele vrienden gezien.

Zo een succesvolle serie verdient natuurlijk een vervolg en tijdens de uitreiking van de Hashtag Awards, een prijs voor videoproducenten, werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. 

Achmed Akkabi, die Paus speelt, vertelt daarover: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

De misdaadserie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Videoland. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen uitkomt. 

Een waardige opvolger

Jurassic World speelt zich 22 jaar af na de gebeurtenissen in Jurassic Park en zoals je verwacht, gaat alles weer helemaal fout. 

In het themapark Jurassic World kunnen mensen zich vergapen aan levende dinosaurussen, maar zelfs deze reusachtige reptielen worden na een tijdje saai en de wetenschappers van het park creëeren hun eigen dino. Wanneer deze Indominus Rex ontsnapt, moet de heldhaftige dierentrainer Owen samen met manager Claire een manier vinden om de bezoekers van het park te redden. 

Jurassic Park is een klassieker, maar de twee vervolgfilms komen qua kwaliteit niet in de buurt van het eerste deel. Jurassic World is daarentegen een waardige opvolger vol knipogen naar het origineel. De avonturenfilm zit vol enge dino's en het is een ware achtbaanrit met een sterk verhaal. Precies zoals je verwacht van een Jurassic Park-film.

Om 20:30 uur op Veronica.