Lil' Kleine heeft groot nieuws. Dat deelt-ie voor de verandering niet eerst op z'n socials, maar komt-ie - lekker ouderwets - vanavond vertellen aan Matthijs in De wereld draait door.

De wereld draait door

- Pianist, componist en dirigent Reinbert de Leeuw ontvangt vandaag de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs en schuift na de uitreiking aan

- In zijn nieuwe programma Tygo in de GHB duikt Tygo Gernandt in de wereld van de drug GHB. Hij schuift aan samen met de 28-jarige Junita, die al jaren ernstig verslaafd is aan de drug

More content below the advertising

- Rapper Lil' Kleine schuift aan en komt met groot nieuws

- Nieuwslezeres Simone Weimans is vanavond de sidekick van Matthijs.

RTL Late Night met Twin Huys

- Miss Nederland 2018 Rahima Dirkse vertrekt over een paar dagen naar Thailand voor de wereldberoemde Miss Universe-competitie

- Fien Vermeulen helpt ons vanaf vandaag elke maandag een weg te banen door het aanbod van alles wat je op een vrije avond kunt doen

- Bluebirds Elkse deWall, Rachèl Louise en Krystl over hun allereerste album Sisters, waar ze ons door alle facetten van hartenleed heenslepen

- Ruimtevaartjournalist Govert Schilling over de landing van de speciale graafrobot InSight op Mars vanavond

- Lex Uiting duikt in het regionale nieuws.

Pauw

- De zusters van De Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus zijn met vijf dames te zien in het EO-programma Bad Habits, Holy Orders. Ze schuiven vanavond aan.

- Op zaterdag 29 november begint het EK Handbal in Frankrijk. Lois Abbingh en Tess Wester blikken alvast vooruit.

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.