Opnieuw is ons land diep verdeeld over een heel belangrijke kwestie: in de kersteditie van de Allerhande zouden te weinig recepten mét vlees zitten. De Wereld Draait Door weet raad!

De Wereld Draait Door

- Advocaat Victor Koppe is vandaag teruggekeerd uit Cambodja, waar hij de afgelopen jaren woonde om de grootste en nog levende massamoordenaar ter wereld te verdedigen: Nuon Chea

- Martin Šimek over een van de beste tennissers ooit: John McEnroe

- Na de commotie over te weinig vleesgerechten in de Allerhande, presenteren vier van de beste jonge chefs van Nederland een kerstmenu dat het land moet verenigen

- Tafelheer is Adriaan van Dis.

RTL Late Night met Twin Huys

- Gijs Staverman en Jan-Willem Roodbeen blikken vooruit op Top 2000 van Radio NPO 2

- TV-kok en culinair journalist Alain Caron schreef het kookboek De Bijbel van de Franse Keuken. Vanavond is hij in de studio met zijn twee zoons, met wie hij een restaurant runt

- Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont geeft tips en advies over verantwoord speelgoed

- Lex Uiting is reporter op locatie.

Pauw

- Margriet van der Linden over haar nieuwe programma How to Be Gay

- Martine Sandifort en Remko Vrijdag over hun nieuwe voorstelling Voorlopig voor altijd

Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren.

De spannende misdaadserie Mocro Maffia was een heel groot succes voor Videoland en dan kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. 

Videoland heeft een aantal topseries in de aanbieding, maar de populairste serie is niet Grey's Anatomy of The Good Doctor, maar de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Van alle abonnees heeft meer dan de helft de serie over drie criminele vrienden gezien.

Zo een succesvolle serie verdient natuurlijk een vervolg en tijdens de uitreiking van de Hashtag Awards, een prijs voor videoproducenten, werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. 

Achmed Akkabi, die Paus speelt, vertelt daarover: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

De misdaadserie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Videoland. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen uitkomt. 

Een waardige opvolger

Jurassic World speelt zich 22 jaar af na de gebeurtenissen in Jurassic Park en zoals je verwacht, gaat alles weer helemaal fout. 

In het themapark Jurassic World kunnen mensen zich vergapen aan levende dinosaurussen, maar zelfs deze reusachtige reptielen worden na een tijdje saai en de wetenschappers van het park creëeren hun eigen dino. Wanneer deze Indominus Rex ontsnapt, moet de heldhaftige dierentrainer Owen samen met manager Claire een manier vinden om de bezoekers van het park te redden. 

Jurassic Park is een klassieker, maar de twee vervolgfilms komen qua kwaliteit niet in de buurt van het eerste deel. Jurassic World is daarentegen een waardige opvolger vol knipogen naar het origineel. De avonturenfilm zit vol enge dino's en het is een ware achtbaanrit met een sterk verhaal. Precies zoals je verwacht van een Jurassic Park-film.

Om 20:30 uur op Veronica.