De Wereld Draait Door

- Bram Vermeulen. Bram Vermeulen schuift aan om te vertellen over zijn nieuwe vijfdelige reisserie, waarin hij dwars door de Sahara trekt. 

- Uitreiking NS Publieksprijs 2018. 

- Tafelheer: Paul de Leeuw.

- Huisdichter Nico Dijkshoorn.

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Natasja Froger. Natasja Froger en bouwexpert Bob Sikkes zijn weer terug bij RTL 4 met een nieuw seizoen Bouwval Gezocht.

- Erik Mouthaan, Olaf Koens, Eveline Rethmeier en Jeroen Akkermans. De RTL-correspondenten brengen het hele jaar het nieuws vanuit het buitenland de Nederlandse woonkamers binnen. 

- Sandra Phlippen. De 'Black Friday' aanbiedingen vliegen ons om de oren. Econoom Sandra Phlippen vraagt zich af wie hier nou een slaatje uit slaat? De winkelier of de consument? 

 

Pauw

- Marco Kroon (foto), Geert-Jan Knoops en Carry Knoops-Hamburger. Marco Kroon werd tijdens een geheime missie gevangen genomen. Na zijn vrijlating schoot hij zijn gijzelnemer dood. Hij werd bedolven onder kritiek. Om af te rekenen met alle kritiek schreef hij het boek Kroongetuige.

De spannende misdaadserie Mocro Maffia was een heel groot succes voor Videoland en dan kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. 

Videoland heeft een aantal topseries in de aanbieding, maar de populairste serie is niet Grey's Anatomy of The Good Doctor, maar de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Van alle abonnees heeft meer dan de helft de serie over drie criminele vrienden gezien.

Zo een succesvolle serie verdient natuurlijk een vervolg en tijdens de uitreiking van de Hashtag Awards, een prijs voor videoproducenten, werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. 

Achmed Akkabi, die Paus speelt, vertelt daarover: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

De misdaadserie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Videoland. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen uitkomt. 

Een waardige opvolger

Jurassic World speelt zich 22 jaar af na de gebeurtenissen in Jurassic Park en zoals je verwacht, gaat alles weer helemaal fout. 

In het themapark Jurassic World kunnen mensen zich vergapen aan levende dinosaurussen, maar zelfs deze reusachtige reptielen worden na een tijdje saai en de wetenschappers van het park creëeren hun eigen dino. Wanneer deze Indominus Rex ontsnapt, moet de heldhaftige dierentrainer Owen samen met manager Claire een manier vinden om de bezoekers van het park te redden. 

Jurassic Park is een klassieker, maar de twee vervolgfilms komen qua kwaliteit niet in de buurt van het eerste deel. Jurassic World is daarentegen een waardige opvolger vol knipogen naar het origineel. De avonturenfilm zit vol enge dino's en het is een ware achtbaanrit met een sterk verhaal. Precies zoals je verwacht van een Jurassic Park-film.

Om 20:30 uur op Veronica.