De Wereld Draait Door

- Jan Terlouw. Een debuut op z’n 87e! Jan Terlouws eerste dichtbundel is een feit. Gedichte Gedachten is een verzameling van rijmwerken die hij ooit schreef, eigenlijk nooit met de intentie ze te publiceren. 

- IDFA-film Buddy. In première op het IDFA: Buddy. Daarin vertelt documentairemaakster Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars.

- Tafelheer: Özcan Akyol.

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Marcel Musters. Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig werkte acteur Marcel Musters als verpleegkundige bij de geestelijke gezondheidsinstelling Reinier van Arkel in Vught. 

- Martijn Fischer. Als Martijn Fischer zijn strot opentrekt dan lijkt het heel even alsof André Hazes terug op aarde is.

- Frans Reichardt. De officiële Supportersvereniging De Feijenoorder presenteert deze week het boek 'Feyenoord Forever'. 

 

Pauw

- Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom. De Toppers bestaan volgend jaar 15 jaar en dat wordt groot gevierd met een best of jubileum editie op 31 mei en 1 juni in de Johan Cruijff Arena.

- Ada Kelder en Wilma Slobbe. De documentaire Goede Buren laat zien hoe de Rotterdamse Ada Kelder en Wilma Slobbe zich onvoorwaardelijk inzetten voor hun medemens en waar nodig de officiële regels een beetje buigen.

- Theo Hiddema.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.