De Wereld Draait Door

- Jan Mulder. Jan Mulder schreef Liefde & aardbevingen, een rauwe roman over Groningers die worstelen met de misère van aardbevingen, windmolens en een hoog aantal zelfmoorden.

-  Frank Westerman en Mira Feticu. Journalist Frank Westerman en schrijfster Mira Feticu kregen een tip. Het schilderij  ‘Tete d’Arlequin’ van Picasso zou in Roemenië verborgen zijn. Het werk werd in 2012 geroofd uit de Kunsthal in Rotterdam. Het duo ging op zoek.

- Lenie van der Hoorn-Langelaan, Betty Westerveld en Ineke Kooiman-van Homoet. Om de herinnering aan de Elfstedentocht levend te houden gaat DWDD vanavond even terug naar de tocht van 1985, met aan tafel de nummers één, twee en drie bij de vrouwen

- Tafeldame: Dieuwertje Blok

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Ad Vandenberg (foto). Als gitarist van Whitesnake is de oer-Hollandse Ad Vandenberg wereldberoemd geworden. Op zijn nieuwe album Rugged and Unplugged gooit hij het over de akoestische boeg.

- Joost Bosman. In Nederland kennen we Joost Bosman als Ruslandkenner, in Rusland is hij een graag geziene gast in talkshows.

- Annemarie Jorritsma. Tegenwoordig kiezen sommige families er bewust voor om samen in één huis te wonen: in een zogeheten 'kangoeroewoning'. Ook Annemarie Jorritsma deelt samen met haar kinderen en kleinkinderen één dak.

 

Pauw

- Maarten van Rossem. Maarten van Rossem geeft tips voor geluk in zijn nieuwe boek Wat is geluk? 

- Jan Hamming. De landelijke intocht van Sinterklaas afgelopen zaterdag in Zaanstad is rustig verlopen. Burgemeester Jan Hamming van Zaandam vertelt over zijn voorbereidingen.

- Saskia Belleman. Na ruim 26 jaar staat de familie van de toen 19-jarige Milica van Doorn oog in oog met de man die verdacht wordt van het verkrachten en doden van Milica. Saskia Belleman, rechtbankverslaggever bij de Telegraaf, vertelt erover.

De spannende misdaadserie Mocro Maffia was een heel groot succes voor Videoland en dan kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. 

Videoland heeft een aantal topseries in de aanbieding, maar de populairste serie is niet Grey's Anatomy of The Good Doctor, maar de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Van alle abonnees heeft meer dan de helft de serie over drie criminele vrienden gezien.

Zo een succesvolle serie verdient natuurlijk een vervolg en tijdens de uitreiking van de Hashtag Awards, een prijs voor videoproducenten, werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. 

Achmed Akkabi, die Paus speelt, vertelt daarover: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

De misdaadserie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Videoland. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen uitkomt. 

Een waardige opvolger

Jurassic World speelt zich 22 jaar af na de gebeurtenissen in Jurassic Park en zoals je verwacht, gaat alles weer helemaal fout. 

In het themapark Jurassic World kunnen mensen zich vergapen aan levende dinosaurussen, maar zelfs deze reusachtige reptielen worden na een tijdje saai en de wetenschappers van het park creëeren hun eigen dino. Wanneer deze Indominus Rex ontsnapt, moet de heldhaftige dierentrainer Owen samen met manager Claire een manier vinden om de bezoekers van het park te redden. 

Jurassic Park is een klassieker, maar de twee vervolgfilms komen qua kwaliteit niet in de buurt van het eerste deel. Jurassic World is daarentegen een waardige opvolger vol knipogen naar het origineel. De avonturenfilm zit vol enge dino's en het is een ware achtbaanrit met een sterk verhaal. Precies zoals je verwacht van een Jurassic Park-film.

Om 20:30 uur op Veronica.