De Wereld Draait Door

- Erik Akerboom en Eric Passchier. De baas van de Nationale Politie Erik Akerboom en agent Erik Passchier zitten vanavond aan tafel. Ze hebben het met Matthijs over de psychische gevolgen voor agenten die betrokken zijn bij een schietincident. 

- Jan Joost van Gangelen. Presentator en sportjournalist Jan Joost van Gangelen vertelt over voetballer Zlatan Ibrahimovic, wiens autobiografie Ik ben voetbal deze week verscheen

- Alexander Klöpping en Theo Gevers. De zogenaamde ‘Deep Fake-technologie’ maakt het mogelijk om het hoofd van persoon A de woorden van persoon B te laten uitspreken.  Alexander Klöpping en hoogleraar Theo Gevers vertellen er meer over.

- Muziek: Ruben Hein. Ruben Hein en Jeangu Macrooy brengen elke vrijdag een saluut aan respectievelijk Elton John en Paul Simon. Deze keer speelt Ruben Hein Rocket Man van Elton.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Martijn Krabbé (foto). Martijn Krabbé presenteert het nieuwe programma De Weg naar het Miljoen en vertelt vanavond wat dit programma bijzonder maakt en of er nog programma's op zijn wensenlijstje staan.

- William Rutten en Fabienne de Vries. Fotograaf William Rutten en Fabienne de Vries vertellen vanavond over de terugkeer van de Spice Girls, de populairste meidengroep uit de popgeschiedenis. 

- Hiske Versprille. Dit weekend begint de Kookboekenweek. Hiske Versprille is culinair journalist bij de Volkskrant en vertelt vanavond waar een goed kookboek aan moet voldoen.

- Jack $hirak. Producer Jack $hirak is de muzieksensatie van dit moment! Deze week won hij de MTV EMA in de categorie Best Worldwide Act.

 

Pauw

- Helga van Leur. Elke week worden favoriete televisiemomenten besproken. Deze week is het de beurt aan meteoroloog Helga van Leur.

- Michiel Vos. Michiel Vos is correspondent in de Verenigde Staten én de schoonzoon van de machtigste vrouw van het land, Nancy Pelosi.

- Hadewych Minis. Wat doe je als je vernoemd wordt naar een dichteres uit de Middeleeuwen die streed tegen repressie van de vrouw? Hadewych Minis is ernaar gaan leven. 

- Jamai.

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.