De Wereld Draait Door

- Erik Akerboom en Eric Passchier. De baas van de Nationale Politie Erik Akerboom en agent Erik Passchier zitten vanavond aan tafel. Ze hebben het met Matthijs over de psychische gevolgen voor agenten die betrokken zijn bij een schietincident. 

- Jan Joost van Gangelen. Presentator en sportjournalist Jan Joost van Gangelen vertelt over voetballer Zlatan Ibrahimovic, wiens autobiografie Ik ben voetbal deze week verscheen

- Alexander Klöpping en Theo Gevers. De zogenaamde ‘Deep Fake-technologie’ maakt het mogelijk om het hoofd van persoon A de woorden van persoon B te laten uitspreken.  Alexander Klöpping en hoogleraar Theo Gevers vertellen er meer over.

- Muziek: Ruben Hein. Ruben Hein en Jeangu Macrooy brengen elke vrijdag een saluut aan respectievelijk Elton John en Paul Simon. Deze keer speelt Ruben Hein Rocket Man van Elton.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Martijn Krabbé (foto). Martijn Krabbé presenteert het nieuwe programma De Weg naar het Miljoen en vertelt vanavond wat dit programma bijzonder maakt en of er nog programma's op zijn wensenlijstje staan.

- William Rutten en Fabienne de Vries. Fotograaf William Rutten en Fabienne de Vries vertellen vanavond over de terugkeer van de Spice Girls, de populairste meidengroep uit de popgeschiedenis. 

- Hiske Versprille. Dit weekend begint de Kookboekenweek. Hiske Versprille is culinair journalist bij de Volkskrant en vertelt vanavond waar een goed kookboek aan moet voldoen.

- Jack $hirak. Producer Jack $hirak is de muzieksensatie van dit moment! Deze week won hij de MTV EMA in de categorie Best Worldwide Act.

 

Pauw

- Helga van Leur. Elke week worden favoriete televisiemomenten besproken. Deze week is het de beurt aan meteoroloog Helga van Leur.

- Michiel Vos. Michiel Vos is correspondent in de Verenigde Staten én de schoonzoon van de machtigste vrouw van het land, Nancy Pelosi.

- Hadewych Minis. Wat doe je als je vernoemd wordt naar een dichteres uit de Middeleeuwen die streed tegen repressie van de vrouw? Hadewych Minis is ernaar gaan leven. 

- Jamai.

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.