De Wereld Draait Door

- Peter Vandermeersch. Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van het NRC, gaf in 2014 colleges over de Eerste Wereldoorlog. Aanstaande zondag is het precies 100 jaar geleden dat de vrede werd getekend.

- Emile Ratelband en advocaat Jan-Hein Kuijpers. Emile Ratelband is 69. Maar de positiviteitsgoeroe, die zich tegenwoordig bewustzijnsverruimer noemt, voelt zich een stuk jonger.

- Griet Op de Beeck. De Volkskrant publiceerde afgelopen zaterdag een lange analyse van de nasleep van Griets verhaal over haar incestverleden. Hoe heeft de schrijfster de periode zelf ervaren?

- Tafeldame: Claudia de Breij

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Gavin James. De Ierse singer-songwriter Gavin James komt vanavond optreden. Zijn grote hit is The Book of Love (2014), dit jaar verscheen zijn nieuwe album Only Ticket Home.

- Tanja Kok en Marvy Rieder. Van de buitenkant lijkt het leven van een model vaak over rozen te gaan. Maar niets blijkt minder waar, want de modebranche heeft ook keerzijdes.

- Uitreiking Bookspot Literatuurprijs 2018

 

Pauw

- Douwe Bob (foto). The shape I am in is het nieuwe album van Douwe Bob. Een break-up plaat noemt hij het zelf. Vanavond vertelt hij erover en zingt The shape I am in.

- Janny van der Heijden. Het is het snelst groeiende genre in boekenland: de kookboeken. Morgen wordt de winnaar van het Gouden Kookboek 2018 bekend gemaakt. Juryvoorzitter en culinair recensent Janny van der Heijden vertelt daarover.

- Bart Nieuwenhuizen en Jet Hoogendijk. Twee hoofdofficieren stappen op bij het Openbaar Ministerie. Bart Nieuwenhuizen, Den Haag, en Jet Hoogendijk, Utrecht, verlaten begin april hun positie en gaan een opleiding volgen tot rechter.

- Jort Kelder

Ruud Feltkamp heeft het te druk met zijn eigen bedrijf en moest daarom na twaalf jaar afscheid nemen van Goede tijden, slechte tijden

Bijna een miljoen mensen, om precies te zijn 927.000 kijkers, zagen gisterenavond hoe Noud Alberts afscheid nam van Meerdijk. Zijn liefdesleven was een puinhoop en hij besloot daarom te vertrekken naar Tokyo, maar niet zonder eerst afscheid te nemen van grote liefde Nina. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Noud neemt afscheid van ‘zijn’ #Nina...😪💔 #afscheid #gtst

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Acteur Ruud Feltkamp speelde bijna twaalf jaar lang Noud Alberts, de kleinzoon van Laura. Hij stopt met de rol omdat hij zich wil richten op zijn bedrijf Cryptohopper, waarmee hij het mensen makkelijker maakt om te handelen in cryptocurrency zoals bitcoin. In die twaalf jaar GTST heeft Feltkamp heel veel beleefd zoals je kan zien in deze mooie terugblik. 

Goede tijden, slechte tijden is dagelijks te zien van maandag t/m vrijdag om 20:00 uur op RTL 4. Digitale centen verdienen met het bedrijf van Ruud Feltkamp kan via de site Cryptohopper

Het Nederlands elftal doet het goed in The Nations League en als het team vanavond afrekent met Frankrijk is Oranje weer een stuk dichterbij de finale. 

Met een thuiswedstrijd in de Rotterdamse Kuip lijkt Oranje in het voordeel te zijn en dat kan het team van Ronald Koeman goed gebruiken in de wedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk. Na eerder verloren te hebben met 2-1 moet het elftal zich nu herpakken en de Fransen zien te verslaan. Dan is gelijkspel met Duitsland voldoende om de poule te winnen en door te gaan naar het finaletoernooi van de Nations League volgend jaar juni. 

Nations League: Nederland - Frankrijk begint om 20:25 uur met de voorbeschouwing en de wedstrijd is live te volgen vanaf 20:45 uur op NPO 1.