De Wereld Draait door

- Suzanne Schulting en Erben Wennemars. Afgelopen weekend is Suzanne Schulting Europees Kampioen shorttrack geworden. Ze schuift samen met Erben Wennemars aan om over het schaatssucces van afgelopen weekend te praten.

- Claudia de Breij. Claudia de Breij vertelt hoe ze haar tweede oudejaarsconference voorbereidt en nóg beter gaat maken dan de eerste.

More content below the advertising

- Tafelheer: Erik Dijkstra

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Nico Meijering en Saskia Belleman. Op 7 januari kwam naar buiten dat Peter R. de Vries over een telefoongesprek beschikt tussen hem en Willem Holleeder waarin Holleeder onder andere verklaarde dat hij door Bénédicte Ficq, kantoorgenoot van Nico Meijering, werd bedreigd.

- Antoinette de Jong en Kai Verbij. Vanavond zitten de snelste man van Europa, sprintkampioen Kai Verbij, en de Europees kampioen allround Antoinette de Jong aan tafel.

- Jan Kooijman. Jan Kooijman presenteert het vierde seizoen van het KRO-NCRV programma Hij is een Zij. In de 6-delige serie volgt hij acht jonge transgenders in hun dagelijks leven en tijdens de transitie. 

- Fien Vermeulen. Fien Vermeulen helpt de kijker elke maandag een weg te banen door het aanbod van alles wat je op een vrije avond kunt doen in De Week van Fien.

 

Jinek

- Peter R. de Vries (foto). Peter R. de Vries over zijn getuigenis in de zaak Holleeder.

- Klaas Dijkhoff. Klaas Dijkhoff licht zijn uitspraken over het klimaatakkoord toe.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.