De Wereld Draait Door

- Jutta Leerdam en Erben Wennemars. Afgelopen weekend barstte het schaatsseizoen los in Thialf Heerenveen. De overwinning die het meest opviel: de winst op de 1.000 meter voor de 19-jarige Jutta Leerdam! Ze zit aan tafel met Erben Wennemars.

- Herman van Veen. Herman van Veen is 73 jaar en maakt zich daar zorgen over, zo blijkt uit het boek dat hij schreef: Voor het eerst, verhalen over ouder worden.

- Tafelmens: Marieke Lucas Rijneveld

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jamie Li en Kim Kötter. Ongevraagd bakken kritiek over je heen krijgen omdat je als bekende moeder veel op social media deelt. Jamie Li en Kim Kötter schuiven vanavond aan om te vertellen over hun persoonlijke ervaringen met mom-shaming.

- Loes Luca en Huub van der Lubbe. Op 12 en 13 november vindt Annie M.G. in Carré plaats, een avond vol herkenning en verrassingen met Loes Luca als leading lady. Vanavond vertellen Loes Luca en Huub van der Lubbe wat deze voorstelling zo bijzonder maakt.

- Ruud Feltkamp (foto). Na twaalf jaar stopt Ruud Feltkamp met zijn rol als Noud Alberts in Goede Tijden, Slechte Tijden. De acteur slaat een opvallende nieuwe weg in: samen met zijn broer Pim gaat hij zich volledig storten op hun start-up Cryptohopper.

 

Pauw

- Anouk. Wen d’r maar aan. Zo heet het eerste, volledige Nederlandstalige album van Anouk. Vanavond praat Anouk over de openhartige inkijk die deze plaat geeft in haar gevoelsleven, en over haar inspiratiebronnen.

- Bizzey. Bizzey is dé Nederlandse muzieksensatie van het moment. Met zijn Zuid-Amerikaanse sound en rauwe teksten verovert hij de hitlijsten en verbreekt hij records na records. 

- Jörgen Raymann. Hij stamt af van een Duitse meubelmaker, een Indiase medicijnman, een Joodse schrijver en tot slaaf gemaakte Afrikaanse prinses. Jörgen Raymann zocht uit waar zijn roots lagen en verwerkte zijn nieuw verworven kennis in de show Schudden aan die boom.

- Wopke Hoekstra

De 12 van Oldenheim hield meer dan een miljoen kijkers in de ban en ook al was het verhaal klaar na twaalf afleveringen, de spannende serie gaat gewoon door met een nieuw seizoen. 

Het was nooit de bedoeling dat De 12 van Oldenheim een tweede seizoen zou krijgen, maar het was zo een groot succes dat RTL wel gek zou zijn om niet door te gaan met de thrillerserie. Dat zorgde wel voor een klein probleempje. Het verhaal had namelijk een duidelijk begin en eind. In de eerste aflevering verdween een meisje en in de laatste aflevering werd uitgelegd wat er allemaal gebeurde. 

Deze maand starten de opnames van het tweede seizoen en dit wordt een compleet nieuw verhaal. In De 12 van Schouwendam gaat het plaatsje Schouwendam gebukt onder twee raadselachtige verdwijningen. Sinds 1995 ontbreekt van een 16-jarig meisje en een 17-jarige jongen ieder spoor. Als op een dag een geheimzinnige man in het dorp verschijnt, brengt dat het verleden explosief tot leven. Wie is hij en wat heeft hij met de verdwijningen van destijds te maken?

De cast is in dit tweede seizoen ook helemaal anders. De hoofdrollen zijn voor Gijs Naber (Judas), Carine Crutzen (De zaak Menten) en Huub Stapel (Flikken Rotterdam). Ook Benja Bruijning (De mannen van dokter Anne), Fockeline Ouwekerk (Moordvrouw) en Meral Polat (De Luizenmoeder) hebben ook een rolletje in de serie.

De 12 van Schouwendam is dit najaar te zien bij Videoland en begin 2020 bij RTL4.

Spectaculair en stoer

Wanted had gemakkelijk een kloon kunnen worden van The Matrix, maar in handen van regisseur Bekmambetov is het een spektakelfilm met Angelina Jolie op haar stoerst. 

Wes is een ongelooflijke loser die op een dag wordt benaderd door de stoere Fox. Zij vertelt hem dat Wes' verdwenen vader lid was van een verbond van moordenaars. Wes heeft dezelfde bijzondere talenten en met de hulp van Fox ontwikkelt hij zijn bliksemsnelle reflexen en fenomenale behendigheid. Wanneer hij uitgroeit tot een getalenteerde killer ontdekt hij dat zijn collega's gevaarlijker zijn dan gedacht. 

Na The Matrix waren slow motion vuurgevechten opeens helemaal hot. Talloze films kopieerden de actie, maar niemand slaagde erin de sciencefictionklassieker te evenaren. Wanted is de uitzondering. Het simpele verhaal is een prima kapstok voor een bak overdonderende actie en spectaculaire special effects. Pluspunt: Angelina Jolie heeft er nog nooit zo stoer bijgelopen als in deze actiefilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.