De Wereld Draait Door

- Maartje Duin en Sjarrel. Maartje Duin maakte voor de VPRO de radiodocumentaire Facebook, een nachtmerrie. Over Sjarrel, een ‘Facebook-cleaner’, oftewel één van de duizenden moderators die het sociale medium ‘schoon’ moet houden. 

- David van Reybrouck. Sinds 2015 brengt cultuurhistoricus en schrijver David van Reybrouck op gezette tijden lofprijzingen voor De Correspondent. In de bundel 'Odes' komen de lofprijzingen voor het eerst allemaal samen. 

- Tim Hofman. Gisteren was Tim Hofman met Nemr te gast over zijn documentaire Terug Naar Je Eige Land. Tegelijk met de docu lanceerde hij een burgerinitiatief om het immigratiebeleid tegen het licht te houden en een kinderpardon voor 400 kinderen te eisen.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Noble (foto) en Jim van der Zee. Het nieuwe seizoen van The Voice of Holland gaat van start. Vanavond kijken Noble, die een verpletterende indruk maakte tijdens The Voice Senior en Jim van der Zee, die vorig jaar The Voice of Holland heeft gewonnen, naar de eerste uitzending.

- Gwen van Poorten. Na haar vertrek bij BNNVARA stort Gwen van Poorten zich als freelancer nu op het nieuwe datingprogramma 'Trucker zoekt Vlam'. Hierin hoopt ze voor acht truckers de liefde te vinden en ze een warme kerst te bezorgen. 

- Davina Michelle en Glen Faria. In het programma Beste Zangers zong Davina Michelle het nummer Duurt te lang van Glen Faria. En met dat nummer staat Davina Michelle nu op 1 in De Nederlandse Top 40.

Pauw

- Rivkah Op het Veld. In de wekelijkse tv-rubriek vertelt NOS-sportpresentator Rivkah Op het Veld over haar favoriete fragmenten van afgelopen week.

- Martijn Koning. Morgenavond start de nieuwe taalquiz Praat Nederlands Met Me waarin nieuwe vormen van taal zoals straattaal, whatsapp-taal en kantoortaal centraal staan. Cabaretier Martijn Koning is een van de teamcaptains van het programma. 

- Loretta Schrijver, Harm Edens en Midas Dekkers.

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.