De Wereld Draait Door

- Maartje Duin en Sjarrel. Maartje Duin maakte voor de VPRO de radiodocumentaire Facebook, een nachtmerrie. Over Sjarrel, een ‘Facebook-cleaner’, oftewel één van de duizenden moderators die het sociale medium ‘schoon’ moet houden. 

- David van Reybrouck. Sinds 2015 brengt cultuurhistoricus en schrijver David van Reybrouck op gezette tijden lofprijzingen voor De Correspondent. In de bundel 'Odes' komen de lofprijzingen voor het eerst allemaal samen. 

- Tim Hofman. Gisteren was Tim Hofman met Nemr te gast over zijn documentaire Terug Naar Je Eige Land. Tegelijk met de docu lanceerde hij een burgerinitiatief om het immigratiebeleid tegen het licht te houden en een kinderpardon voor 400 kinderen te eisen.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Noble (foto) en Jim van der Zee. Het nieuwe seizoen van The Voice of Holland gaat van start. Vanavond kijken Noble, die een verpletterende indruk maakte tijdens The Voice Senior en Jim van der Zee, die vorig jaar The Voice of Holland heeft gewonnen, naar de eerste uitzending.

- Gwen van Poorten. Na haar vertrek bij BNNVARA stort Gwen van Poorten zich als freelancer nu op het nieuwe datingprogramma 'Trucker zoekt Vlam'. Hierin hoopt ze voor acht truckers de liefde te vinden en ze een warme kerst te bezorgen. 

- Davina Michelle en Glen Faria. In het programma Beste Zangers zong Davina Michelle het nummer Duurt te lang van Glen Faria. En met dat nummer staat Davina Michelle nu op 1 in De Nederlandse Top 40.

Pauw

- Rivkah Op het Veld. In de wekelijkse tv-rubriek vertelt NOS-sportpresentator Rivkah Op het Veld over haar favoriete fragmenten van afgelopen week.

- Martijn Koning. Morgenavond start de nieuwe taalquiz Praat Nederlands Met Me waarin nieuwe vormen van taal zoals straattaal, whatsapp-taal en kantoortaal centraal staan. Cabaretier Martijn Koning is een van de teamcaptains van het programma. 

- Loretta Schrijver, Harm Edens en Midas Dekkers.

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag