De Wereld Draait Door

- Tim Hofman. BNNVARA-presentator Tim Hofman komt met de #BOOS-documentaire Terug naar Je Eige Land. Daarin volgt hij vijf van de vierhonderd vluchtelingkinderen die in Nederland in aanmerking zouden komen voor een kinderpardon. 

- Lévi Weemoedt, Jan Boerstoel en Hans Dorrestijn. Özcan Akyol stelde een bloemlezing samen met het werk van zijn literaire held: Lévi Weemoedt. Dat werd een enorm succes en lijkt voor een revival van het genre ‘Light Verse’ te zorgen.

- Tafelheer: Özcan Akyol

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Sharon Gesthuizen. Volgens Sharon Gesthuizen van de branchevereniging kinderopvang komen kinderdagverblijven in de financiële problemen omdat het onderzoek naar de Stint veel te lang duurt.

- Peter R. de Vries. Joran van der Sloot zou samen met zijn vriendin Leidy Figueroa zo'n 350.000 euro crimineel geld hebben weggesluisd. Peter R. de Vries vertelt hierover.

- Frank Waals. Journalist Frank Waals onthult in november 2017 met een reeks spraakmakende publicaties in Nieuwe Revu het machtsmisbruik van castingdirector Job Gosschalk.

- Waylon. De ruige jaren van Waylon zijn voorbij. Tegenwoordig zit hij het liefst met zijn vriendin Bibi thuis op de bank. Maar morgen is hij wel weer gewoon coach in het nieuwe seizoen van The Voice of Holland.

 

Pauw

- Michiel Vos. Michiel Vos over de midterms in de Verenigde Staten.

-  Thomas van der Vlugt en Giel de Winter. StukTV is vandaag overgenomen door John de Mols Talpa. Presentatoren Thomas van der Vlugt en Giel de Winter schuiven vanavond aan.

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.