De Wereld Draait Door

- Tim Hofman. BNNVARA-presentator Tim Hofman komt met de #BOOS-documentaire Terug naar Je Eige Land. Daarin volgt hij vijf van de vierhonderd vluchtelingkinderen die in Nederland in aanmerking zouden komen voor een kinderpardon. 

- Lévi Weemoedt, Jan Boerstoel en Hans Dorrestijn. Özcan Akyol stelde een bloemlezing samen met het werk van zijn literaire held: Lévi Weemoedt. Dat werd een enorm succes en lijkt voor een revival van het genre ‘Light Verse’ te zorgen.

- Tafelheer: Özcan Akyol

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Sharon Gesthuizen. Volgens Sharon Gesthuizen van de branchevereniging kinderopvang komen kinderdagverblijven in de financiële problemen omdat het onderzoek naar de Stint veel te lang duurt.

- Peter R. de Vries. Joran van der Sloot zou samen met zijn vriendin Leidy Figueroa zo'n 350.000 euro crimineel geld hebben weggesluisd. Peter R. de Vries vertelt hierover.

- Frank Waals. Journalist Frank Waals onthult in november 2017 met een reeks spraakmakende publicaties in Nieuwe Revu het machtsmisbruik van castingdirector Job Gosschalk.

- Waylon. De ruige jaren van Waylon zijn voorbij. Tegenwoordig zit hij het liefst met zijn vriendin Bibi thuis op de bank. Maar morgen is hij wel weer gewoon coach in het nieuwe seizoen van The Voice of Holland.

 

Pauw

- Michiel Vos. Michiel Vos over de midterms in de Verenigde Staten.

-  Thomas van der Vlugt en Giel de Winter. StukTV is vandaag overgenomen door John de Mols Talpa. Presentatoren Thomas van der Vlugt en Giel de Winter schuiven vanavond aan.

De 12 van Oldenheim hield meer dan een miljoen kijkers in de ban en ook al was het verhaal klaar na twaalf afleveringen, de spannende serie gaat gewoon door met een nieuw seizoen. 

Het was nooit de bedoeling dat De 12 van Oldenheim een tweede seizoen zou krijgen, maar het was zo een groot succes dat RTL wel gek zou zijn om niet door te gaan met de thrillerserie. Dat zorgde wel voor een klein probleempje. Het verhaal had namelijk een duidelijk begin en eind. In de eerste aflevering verdween een meisje en in de laatste aflevering werd uitgelegd wat er allemaal gebeurde. 

Deze maand starten de opnames van het tweede seizoen en dit wordt een compleet nieuw verhaal. In De 12 van Schouwendam gaat het plaatsje Schouwendam gebukt onder twee raadselachtige verdwijningen. Sinds 1995 ontbreekt van een 16-jarig meisje en een 17-jarige jongen ieder spoor. Als op een dag een geheimzinnige man in het dorp verschijnt, brengt dat het verleden explosief tot leven. Wie is hij en wat heeft hij met de verdwijningen van destijds te maken?

De cast is in dit tweede seizoen ook helemaal anders. De hoofdrollen zijn voor Gijs Naber (Judas), Carine Crutzen (De zaak Menten) en Huub Stapel (Flikken Rotterdam). Ook Benja Bruijning (De mannen van dokter Anne), Fockeline Ouwekerk (Moordvrouw) en Meral Polat (De Luizenmoeder) hebben ook een rolletje in de serie.

De 12 van Schouwendam is dit najaar te zien bij Videoland en begin 2020 bij RTL4.

Spectaculair en stoer

Wanted had gemakkelijk een kloon kunnen worden van The Matrix, maar in handen van regisseur Bekmambetov is het een spektakelfilm met Angelina Jolie op haar stoerst. 

Wes is een ongelooflijke loser die op een dag wordt benaderd door de stoere Fox. Zij vertelt hem dat Wes' verdwenen vader lid was van een verbond van moordenaars. Wes heeft dezelfde bijzondere talenten en met de hulp van Fox ontwikkelt hij zijn bliksemsnelle reflexen en fenomenale behendigheid. Wanneer hij uitgroeit tot een getalenteerde killer ontdekt hij dat zijn collega's gevaarlijker zijn dan gedacht. 

Na The Matrix waren slow motion vuurgevechten opeens helemaal hot. Talloze films kopieerden de actie, maar niemand slaagde erin de sciencefictionklassieker te evenaren. Wanted is de uitzondering. Het simpele verhaal is een prima kapstok voor een bak overdonderende actie en spectaculaire special effects. Pluspunt: Angelina Jolie heeft er nog nooit zo stoer bijgelopen als in deze actiefilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.