De Wereld Draait Door

- Martin Koolhoven. Peter Jackson ken je van de Lord of the Rings-trilogie, maar de regisseur komt nu met heel iets anders: een documentaire over de Eerste Wereldoorlog. Regisseur Martin Koolhoven schuift aan om ons meer over de film te vertellen.

- A.L. Snijders. A.L. Snijders (80) – pseudoniem Peter Cornelis Müller – is de bedenker van het literaire genre ZKV (zeer kort verhaal).  Onlangs gaf hij een interview in de Volkskrant over de zin van het leven.

Article continues after the ad

- Sonja Barend. Vanavond maakt Sonja Barend in hoogsteigen persoon bekend wie de winnaar is van de Sonja Barend Award 2018.

- Muziek: Hans Dulfer. Hans Dulfer en zijn band gaan de theaters in met een show rond bluesgenie Lead Belly.

- Tafelmens: Marieke Lucas Rijneveld.

- Huisdichter Nico Dijkshoorn.

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Nielson. Bij zijn nieuwe album Diamant schakelde Nielson de hulp in van de producers van Rihanna en Beyoncé. Vanavond vertelt Nielson over zijn nieuwe sound.

- Ilse Warringa (zie foto) en Niek Barendsen. Elke zondag schittert actrice Ilse Warringa (beter bekend als Juf Ank) in de serie Welkom in de 80-jarige oorlog, een historische comedy voor jong en oud. Geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen. 

- Martijn Kardol. Het is weer woensdag en dus is ook cabaretier Martijn Kardol weer van de partij. Sorry zeggen is moeilijk, dus helpt Kardol met zijn rubriek Martijn zegt Sorry! een handje.

 

Pauw

- Henk Spaan. Henk Spaan volgde Abdelhak 'Appie' Nouri vanaf zijn negende.  Hij wist het zeker, dit was, na Cruijff en misschien Piet Keizer, het grootste talent dat hij ooit had gezien. Vanavond zijn eerbetoon in de vorm van een boek dat er moest komen: Nouri.

- Tijs van den Brink. In Adieu God? gaat Tijs van den Brink in gesprek met kerkverlaters, die zich door hem diep in de ziel laten kijken. Komend weekend wordt de 100e aflevering uitgezonden met minister Sigrid Kaag.

More content below the advertising