De Wereld Draait Door

- Martin Koolhoven. Peter Jackson ken je van de Lord of the Rings-trilogie, maar de regisseur komt nu met heel iets anders: een documentaire over de Eerste Wereldoorlog. Regisseur Martin Koolhoven schuift aan om ons meer over de film te vertellen.

- A.L. Snijders. A.L. Snijders (80) – pseudoniem Peter Cornelis Müller – is de bedenker van het literaire genre ZKV (zeer kort verhaal).  Onlangs gaf hij een interview in de Volkskrant over de zin van het leven.

More content below the advertising

- Sonja Barend. Vanavond maakt Sonja Barend in hoogsteigen persoon bekend wie de winnaar is van de Sonja Barend Award 2018.

- Muziek: Hans Dulfer. Hans Dulfer en zijn band gaan de theaters in met een show rond bluesgenie Lead Belly.

- Tafelmens: Marieke Lucas Rijneveld.

- Huisdichter Nico Dijkshoorn.

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Nielson. Bij zijn nieuwe album Diamant schakelde Nielson de hulp in van de producers van Rihanna en Beyoncé. Vanavond vertelt Nielson over zijn nieuwe sound.

- Ilse Warringa (zie foto) en Niek Barendsen. Elke zondag schittert actrice Ilse Warringa (beter bekend als Juf Ank) in de serie Welkom in de 80-jarige oorlog, een historische comedy voor jong en oud. Geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen. 

- Martijn Kardol. Het is weer woensdag en dus is ook cabaretier Martijn Kardol weer van de partij. Sorry zeggen is moeilijk, dus helpt Kardol met zijn rubriek Martijn zegt Sorry! een handje.

 

Pauw

- Henk Spaan. Henk Spaan volgde Abdelhak 'Appie' Nouri vanaf zijn negende.  Hij wist het zeker, dit was, na Cruijff en misschien Piet Keizer, het grootste talent dat hij ooit had gezien. Vanavond zijn eerbetoon in de vorm van een boek dat er moest komen: Nouri.

- Tijs van den Brink. In Adieu God? gaat Tijs van den Brink in gesprek met kerkverlaters, die zich door hem diep in de ziel laten kijken. Komend weekend wordt de 100e aflevering uitgezonden met minister Sigrid Kaag.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.