De Wereld Draait Door

- Martin Koolhoven. Peter Jackson ken je van de Lord of the Rings-trilogie, maar de regisseur komt nu met heel iets anders: een documentaire over de Eerste Wereldoorlog. Regisseur Martin Koolhoven schuift aan om ons meer over de film te vertellen.

- A.L. Snijders. A.L. Snijders (80) – pseudoniem Peter Cornelis Müller – is de bedenker van het literaire genre ZKV (zeer kort verhaal).  Onlangs gaf hij een interview in de Volkskrant over de zin van het leven.

- Sonja Barend. Vanavond maakt Sonja Barend in hoogsteigen persoon bekend wie de winnaar is van de Sonja Barend Award 2018.

- Muziek: Hans Dulfer. Hans Dulfer en zijn band gaan de theaters in met een show rond bluesgenie Lead Belly.

- Tafelmens: Marieke Lucas Rijneveld.

- Huisdichter Nico Dijkshoorn.

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Nielson. Bij zijn nieuwe album Diamant schakelde Nielson de hulp in van de producers van Rihanna en Beyoncé. Vanavond vertelt Nielson over zijn nieuwe sound.

- Ilse Warringa (zie foto) en Niek Barendsen. Elke zondag schittert actrice Ilse Warringa (beter bekend als Juf Ank) in de serie Welkom in de 80-jarige oorlog, een historische comedy voor jong en oud. Geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen. 

- Martijn Kardol. Het is weer woensdag en dus is ook cabaretier Martijn Kardol weer van de partij. Sorry zeggen is moeilijk, dus helpt Kardol met zijn rubriek Martijn zegt Sorry! een handje.

 

Pauw

- Henk Spaan. Henk Spaan volgde Abdelhak 'Appie' Nouri vanaf zijn negende.  Hij wist het zeker, dit was, na Cruijff en misschien Piet Keizer, het grootste talent dat hij ooit had gezien. Vanavond zijn eerbetoon in de vorm van een boek dat er moest komen: Nouri.

- Tijs van den Brink. In Adieu God? gaat Tijs van den Brink in gesprek met kerkverlaters, die zich door hem diep in de ziel laten kijken. Komend weekend wordt de 100e aflevering uitgezonden met minister Sigrid Kaag.

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag