De Wereld Draait Door

- Taco Dibbits en Katrien Keune. De Nachtwacht gaat gerestaureerd worden. Eén van de meest beroemde schilderijen ter wereld, van onschatbare waarde, hoe restaureer je dat? Aan tafel Taco Dibbits en Katrien Keune, respectievelijk directeur en lid van het onderzoeks- en restauratieteam van Het Rijksmuseum.

- Robbert Dijkgraaf (zie foto). Professor Robbert Dijkgraaf komt met een nieuwe DWDD University. Het zal een drieluik zijn waarin hij  'de toekomst' behandelt. Vanavond is hij te gast in DWDD om alle details uit de doeken te doen.

Article continues after the ad

- Tafeldame: Simone Weimans

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Adelheid Roosen. Adelheid Roosen is een van de meest uitgesproken en maatschappelijk betrokken theatermaaksters van ons land. Nu slaat ze de handen ineen met Theater Utrecht onder leiding van Thibaud Delpeut met de productie Thuislozen.

- Fernando Halman. Hardwell stopt en geeft nog een laatste concert tijdens ADE met het Metropole Orkest. Fernando Halman vertelt vanavond over de hoge werkdruk bij DJ's. 

- Dutch Atlantic Four. In acht weken tijd wil 'The Dutch Atlantic Four' een roeitocht over de Atlantische Oceaan maken. Een tocht van meer dan vijfduizend kilometer. Vanavond vertelt het viertal hoe ze twee maanden willen overleven op een kleine boot.

- Marloes Lemsom. We zijn er allemaal aan gewend: in de zomer gaat de klok een uur vooruit, in de winter zetten we 'm een uur terug. Dat is vanaf nu afgelopen. Elk Europees land moet de keuze maken tussen zomer- en wintertijd. Marloes Lemsom schuift vanavond stipt om 22:30 uur aan met het hele verhaal.

 

Pauw

- Cornald Maas en Corry Kwik. Cornald Maas heeft een ‘exceptionele relatie’ met zijn moeder Corry. Een relatie die getypeerd wordt door veel telefoontjes, brieven, mailtjes en zo’n 20 appjes per dag. Met Ach kind toch brengt Cornald een ode aan zijn moeder - en aan die generatie vrouwen wiens leven in het teken van het gezin stond. Ze schuiven vanavond samen aan.

More content below the advertising