De Wereld Draait Door

- Peter Vandermeersch en Sywert van Lienden. Het is erop of eronder voor de deal van Theresa May. Vanavond stemt het Britse lagerhuis over de Brexit-overeenkomst die zij met de EU sloot. Aan tafel Peter Vandermeersch en Sywert van Lienden. 

- Waylon. 17 januari gaat in Nederland de film Blaze in première. In de film staat de kleurrijke singer-songwriter Blaze Foley centraal. Hij was een sleutelfiguur in de Texas Outlaw muziekbeweging van de jaren ’70 en ‘80. Waylon vertelt over deze beweging. 

More content below the advertising

- Tafeldame: Simone Weimans

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Kaj Gorgels. Vanavond schuift de kersverse presentator van Expeditie Robinson aan. Voor Kaj Gorgels een droom die uitkomt.

- Lieke van Lexmond. Presentatrice Lieke van Lexmond helpt in haar nieuwe RTL-programma hele families van hun uiterlijke kwalen af. 

- Jack Poels. De aftrap van de maandelijkse Dialect Dinsdag met Rowwen Hèze-frontman Jack Poels. Hij brengt een ode aan het Limburgs dialect. 

 

Jinek

-  Stef Blok. De Minister van Buitenlandse Zaken over de spannende Brexit-stemming in het Britse Lagerhuis.

- De Amsterdamse boyband Breunion Boys maakte de hit ‘Britain Come Back’ en treedt vanavond op.

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.