De Wereld Draait Door

- Peter Vandermeersch stopt als hoofdredacteur van NRC. Peter Vandermeersch maakte vandaag bekend te stoppen als hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Vanavond zit hij aan tafel.

- Nieuw satirisch tv-programma Makkelijk Scoren. Diederik Smit, Tex de Wit en Jonathan van het Reve zijn vooral bekend als schrijvers van Zondag met Lubach, maar nu Arjen even van de buis is komen de mannen met hun eigen satirische nieuwsprogramma: Makkelijk Scoren.

More content below the advertising

- Waylon over countryzanger Willie Nelson. Waylon neemt de kijker voor de tweede keer mee in de wereld van de Outlaw, vanavond neemt hij Willie Nelson onder de loep. 

- Tafelheer: Jan Mulder

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Simone Kleinsma en Jim Bakkum (foto). Jim Bakkum en Simone Kleinsma waren al eens in The Passion te zien als Petrus en Maria. Dit jaar vindt voor het eerst The Passion in Concert plaats. Een groot spektakel in Ahoy Rotterdam. 

- Noudje van Bussel en Doris van Vuuren. Het begon met de opvang van een dementerende lievelingstante, nu zijn Noudje van Bussel en Doris van Vuuren directeuren van een tienjarige bv met 80 personeelsleden. 

- Carina van Leeuwen en Lex Meulenbroek. In Nederland liggen honderden mensen anoniem begraven. Maar een Amerikaanse DNA-databank zet de deur open naar een doorbaak om die mensen een naam te geven. 

- Martijn Kardol. Sorry zeggen is moeilijk, dus helpt Kardol met zijn rubriek Martijn zegt Sorry! een handje. 

 

Jinek

- Marianne Thieme is terug in Den Haag en schuift aan over haar documentaire.

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.