De Wereld Draait Door

- Nieuw boek en serie Geert Mak. Het was een groot succes: het boek In Europa van Geert Mak. De schrijver gaat weer op reis, met als doel een vervolgboek, getiteld Grote verwachtingen. En ook deze keer wordt er een tv-serie van gemaakt. Aan tafel: Geert Mak.

- Piet Paulusma (foto) stopt bij SBS. Al 23 jaar voorspelt hij in Piets Weerbericht wat we de komende dagen kunnen verwachten. Maar de voorspeller werd toch verrast: SBS verlengt zijn contract na 31 december niet. 

More content below the advertising

- Tafelheer: Özcan Akyol

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Ladies of Soul. De jaarlijkse Ladies Of Soul-concerten zijn inmiddels een begrip. Zoals ieder jaar brengen de ladies naast de show ook een single uit. Dit keer is dat de Soul-ballad We’re In This Together.

- Jean Jacques van Belle. De oprichter van Holland Herald, Jean-Jacques van Belle, overleed eind 2018. Maar een paar weken geleden dook de 88-jarige Van Belle plots op in Albanië. Nu is hij terug in Nederland en vanavond vertelt hij zijn wonderlijke verhaal.

- Lieven Scheire. Zelfverklaard wetenschapsnerd Lieven Scheire struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar elke dinsdag verslag van in De Week van Lieven.

 

Jinek

- Acteur Nasrdin Dchar legt cultuurverschillen bloot in zijn nieuwe voorstelling ‘JA’

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.