De Wereld Draait Door

- Klimaatspijbelaars. Op 7 februari wordt de eerste klimaatmars van Nederland gehouden. Op initiatief van leerlingen van de Daltonschool in Den Haag zullen die dag hopelijk duizenden leerlingen 'staken' en op het Malieveld in Den Haag protesteren voor een veel strenger klimaatbeleid.

- Speelfilm DAU - Stalinst Truman Show. Tien jaar lang kijken kunst- en filmliefhebbers uit naar DAU, een ongekend experiment van de Russische regisseur Ilya Khrzhanovskiy. Aan tafel zitten journalist Derk Sauer en directeur van het Frans Hals Museum Ann Demeester.

More content below the advertising

- De toekomst van talentenjachten. Het is een beproefd concept: talentenjachten op tv. Maar hoe lang nog? Aan tafel Gerard Joling (foto), die in het verleden bij 17 talentenjachten betrokken was. 

- Muziek: Fatal Flowers. (The) Fatal Flowers is een Nederlandse rockband rond frontman Richard Janssen, die vanaf midden jaren '80 furore maakte. In 1990 stopte de band, maar komt dit jaar weer bij elkaar voor een reünie-tour! 

- Tafelheer: Erik Dijkstra

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jay Lopez en Koen Joosen. Jay Lopez, de alleenstaande vader van het tv-programma Een Huis Vol, is voorlopig uit de financiële problemen. Kijker Koen Joosen trok zich het lot van alleenstaande vader Jay Lopez aan en zamelde ruim 90.000 euro voor hem en zijn vijf jonge kinderen in. 

- Ashton Brothers. De Ashton Brothers gaan ook deze zomer samen met hun 30-koppige circus hun publiek entertainen in hun eigen land Ashtonia.

- Pete Hoekstra, Ank Bijleveld en Bert Kreuk. De D Day-vlag komt met militair eerbetoon naar De Kunsthal Rotterdam. Kunstverzamelaar Bert Kreuk, Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra en minister Ank Bijleveld bespreken de mogelijkheid dat president Trump hem daar zelf komt ophalen. 

- Fien Vermeulen. Fien Vermeulen brengt haar avonden door in bioscopen of hangend op de bank voor Netflix. Elke maandag deelt ze haar ideale avond vol films en series in De Week van Fien.

 

Jinek

Heel Holland Bakt-finalist Maroeska Metz is boos op Omroep Max, vanavond schuift ze aan.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.