De Wereld Draait Door

- Diederik en Da Vinci. Leonardo da Vinci was architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver, componist én kunstschilder. Diederik van Vleuten maakte een tv-programma over het genie.

- Boek: Op pad met De Dikke Prins. Marcel van Roosmalen heeft Theo Janssen jarenlang op de voet gevolgd. Hij schreef een boek over alles wat hij zag en meemaakte: Theo Janssen; Op pad met de Dikke Prins. Beiden zitten vanavond aan tafel.

More content below the advertising

- Muziek: nieuwe single Jeangu Macrooy. Vanavond speelt hij zijn nieuwe single: Shake Up This Place.  

- Tafeldame: Antoinnette Scheulderman

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Carolina Dijkhuizen. Carolina Dijkhuizen duikt het theater in om een tribute te brengen aan Donna Summer. In Thank God It's Donna vertelt Carolina het levensverhaal van de in 2012 overleden discokoningin en zingt ze uiteraard ook enkele grote hits.

- Shanti Schiks. Het leven van Shanti Schiks, zus van Fajax Lourens, verandert in 2016 heel plotseling door een dramatische gebeurtenis. Haar ex-man vermoordt eerst zijn moeder, daarna haar baby en berooft daarna zichzelf van het leven. Shanti schreef na deze zwarte bladzijde uit haar leven het zelfhulpboek De kracht van zelfliefde.

- Fernando Halman. Wat speelt er in de muziekwereld? Fernando Halman gidst de kijker elke donderdag door het woud aan singles, albums en muzieknieuws in De Week van Fernando.

 

Jinek

- De fijnproevers van Heel Holland Bakt kijken uit naar de grande finale. Juryleden Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven en presentator André van Duin (foto) schuiven aan om alvast warm te draaien voor de finale.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.