De Wereld Draait Door

- Coalitie-akkoord: kinderpardon afgeschaft.  Een overwinning voor Tim Hofman, die met de documentaire Terug Naar Je Eige Land en een burgerinitiatief een grote factor was in het akkoord dat dinsdag tot stand kwam. Tim Hofman zit aan tafel.

- Henny Huisman doet ‘nazorg’ Veronica Inside-conflicten. Huisman werd door Veronica Inside-presentator Wilfred Genee benaderd voor zijn nieuwe functie als bemiddelaar. Wilfred Genee (foto) en Henny Huisman zitten aan tafel.

More content below the advertising

- Songs in the Key of Life: Tangarine.

- Huisdichter Nico Dijkshoorn.

- Tafeldame: Sophie Frankenmolen

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Peter R. de Vries. De nieuwe Netflix-documentaire Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes vertelt het verhaal van één van de meest beruchte seriemoordenaars ooit: Ted Bundy. Peter R. de Vries vertelt over het bizarre verhaal van Ted Bundy.

- William Janz. De Nederlandse mbo-leraar en Julio Iglesias-imitator William Janz staat in de halve finale van Got Talent España! De jury stuurden hem unaniem door naar de volgende ronde.

- Gert-Jan Segers en Marloes Lemsom. De coalitiepartijen hebben een akkoord bereikt over het kinderpardon. Vanavond zal fractieleider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie toelichting geven op het akkoord. Ook politiek verslaggever Marloes Lemsom schuift aan.

 

Jinek

- Rick Nieman vertelt over zijn band met Italië en zijn nieuwe serie over het land.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.