De Wereld Draait Door

Eelco Bosch van Rosenthal. Roger Stone, de voormalig adviseur en vertrouweling van Donald Trump, werd door de FBI van zijn bed gelicht en vanmiddag al voorgeleid aan de rechter. Eelco Bosch van Rosenthal geeft uitleg.

- Jeroen Krabbé. Jeroen Krabbé is groot liefhebber van schilderkunst. Het komende jaar reist hij weer de hele wereld over om in het leven te duiken van een beroemd kunstenaar voor het programma Krabbé zoekt Chagall.

More content below the advertising

- Peter Pannekoek. Peter Pannekoek vertelt welke comedians we dit jaar goed in de gaten moeten houden. 

- De Robbie van Leeuwen Sessies: Vanavond is de band Rondé te gast om nóg een van zijn nummers toe te voegen aan deze reeks: Never marry a rairoad man

- Dominee Gremdaat. Dominee Gremdaat steekt de kijker een hart onder de riem met een actuele preek.

- Tafelheer: Humberto Tan

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Dutch Atlantic Four. Marcel, Erik, Bart en David deden mee aan de Atlantic Challenge en wilden de Atlantische Oceaan overroeien. De verwachtingen waren niet zo hoog, het ging vooral om de ervaring. Maar ze hebben gewonnen! Wat was de sleutel tot hun succes?

- Eva Simons (foto). Het was even stil rondom Eva Simons na haar internationale successen, maar ze is weer helemaal terug. Vanavond speelt ze haar nieuwe single Like That.

- Bert van Leeuwen. Een op de acht Nederlanders wordt gepest op de werkvloer, meldt het CBS. In zijn nieuwe tv-programma Gepest van 9 tot 5 wil Bert van Leeuwen het pesten uitbannen.

- Patty Brard. Elke vrijdag is Patty Brard te gast om met al haar wijsheid en ervaring te oordelen over wat er deze week voorbij kwam in de media.

 

Jinek

- Annechien Steenhuizen en Pieter Roelofs. Annechien Steenhuizen en Pieter Roelofs gaan op zoek naar schildertalenten in het nieuwe programma Project Rembrandt.

- Ron Fresen. Het blijft onrustig in politiek Den Haag, politiek commentator Ron Fresen schuift aan.

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.