De Wereld Draait Door

- Julio Poch (foto). Ex-piloot Julio Poch zat acht jaar in voorarrest in Argentinië op verdenking van betrokkenheid bij de Argentijnse 'dodenvluchten'. Op 29 november 2017 werd hij vrijgesproken. Vandaag, ruim een jaar later, verschijnt zijn boek Acht jaar onschuldig vast.

- Kjeld Nuis. Vanavond zit Kjeld Nuis aan tafel. Hij werd vorige week tijdens het EK schaatsen gediskwalificeerd, omdat hij in een bocht over de lijn geschaatst zou hebben. Nuis ging hevig in discussie met de scheidsrechter.

More content below the advertising

- Tafeldame: Nikki 'Tutorials' de Jager.

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Nicole Bus. Nicole Bus uit Houten heeft een platendeal te pakken bij Roc Nation. Het label van Jay-Z. Haar nummer You is doorgedrongen tot de Amerikaanse hitlijsten én over een week verhuisd ze daarom naar Los Angeles.

- Marion Pauw. We kennen Marion Pauw vooral als succesvol thrillerschrijfster, maar met haar nieuwste boek De experimenten, dat nu in de winkels ligt, is ze een nieuw pad ingeslagen.

- Fernando Halman. Fernando Halman gidst de kijker elke donderdag door het woud aan singles, albums en muzieknieuws in De Week van Fernando.

 

Jinek

- Romano van der Dussen. Romano van der Dussen over de nieuwe documentaire over zijn onschuld.

- Erland Galjaard. Erland Galjaard vertelt over zijn overstap naar Talpa Network

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.