De Wereld Draait Door

- Jurjen Blick en Daan Buringa. Vanavond begint de nieuwe VPRO-serie Stuk. Een vierdelige serie over de belevenissen van patiënten in een revalidatiecentrum. Aan tafel zitten regisseur Jurjen Blick en revalidatiepatiënt Daan Buringa.

- Soul-bonanza: The Legends. The Legends, bestaande uit Steffen Morisson en Yerry Rellum, zijn terug! Met een gloednieuwe voorstelling: It’s a man’s world.

More content below the advertising

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Wobine Buijs. Wobine Buijs is uitgeroepen tot beste lokale bestuurder van 2018. Aan deze prijs zit een wrange smaak voor de burgemeester van Oss, vanwege het bolderkardrama dat zich in september in haar gemeente afspeelde. 

- Johnny de Mol (foto) en Glen Faria. Om te voorkomen dat uit huis geplaatste kinderen steeds weer opnieuw door moeten verhuizen, hebben Johnny de Mol en Glen Faria voor Stichting Het Vergeten Kind de handen ineen geslagen en het nummer Je bent niet Alleen opgenomen.

- Marloes Lemsom. Deze week krijgen we het eerste loonstrookje van 2019. Bijna iedereen gaat erop vooruit. Maar de kosten gaan ook omhoog, dus gaan we er eigenlijk wel op vooruit? Politiek verslaggever Marloes Lemsom zocht het uit. 

 

Jinek

- Prins Constatijn van Oranje. Prins Constantijn over hoe hij van Nederland een start-upland gaat maken

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.