De Wereld Draait Door

- Tim Hofman en Tom-Jan Meeus. Het CDA  schaarde zich ineens tóch achter een ruimere toepassing van het kinderpardon. Het wordt aan tafel besproken met Tim Hofman, door zijn petitie wellicht de aanstichter van dit nieuwe standpunt en Tom-Jan Meeus.

- Stefano Keizers. Een absurdistische cabaretier die een wetenschapsprogramma presenteert? Stefano Keizers doet het in het nieuwe programma Experimensen

More content below the advertising

- Kees Jansma (foto). Het eind van een tijdperk: Kees Jansma stopt na dit seizoen als sportpresentator. 

- Tafelheer: Özcan Akyol

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Stéphane en Peter Kox. Stéphane Kox, dochter van professioneel coureur Peter Kox, gaat vol voor de W Series: een nieuwe raceklasse voor vrouwen.

- Ernst Daniël & Coosje Smid. Ernst Daniël Smid gaat vanaf maart op tournee met zijn dochter Coosje. 

- Fien Vermeulen. Elke maandag deelt Fien Vermeulen haar ideale avond vol films en series met de kijker in De Week van Fien.

 

Jinek

- Summer de Snoo. Summer de Snoo is 9 jaar en verhuist naar New York voor haar modellencarrière. 

- Maarten en Vincent van Rossem. De van Rossems zijn terug op de Nederlandse televisie en schuiven vanavond aan.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.