De Wereld Draait Door

- John de Mol (foto). Aan tafel zit John de Mol. Vandaag maakte hij trots bekend dat zijn zus Linda de Mol ook de overstap naar Talpa maakt. De grote vraag: zal het genoeg zijn om van SBS6 een groot succes te maken?

- Jeroen Dijsselbloem en Peter Vandermeersch. Een dag na de historische nederlaag van Theresa May gaat het Brexit-debacle verder. Oud-minister Jeroen Dijsselbloem en journalist Peter Vandermeersch schuiven aan.

More content below the advertising

- Muzieklijst Female 2020

- Tafeldame: Nadia Moussaid

-  Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit. Vanavond komt Jan Smit met zijn nieuwe single Betere Tijden. Het nummer is geschreven door niemand minder dan Paskal Jakobsen en Peter Slager van Bløf. 

- Mattie & Marieke. QMusic's ochtendduo Mattie Valk en Marieke Elsinga komen vanavond vertellen over Het Geluid. Al jaren is dit populaire radiospel een begrip. Wat is Het Geluid dit jaar?

- Jan Heemskerk. Door zijn levensstijl rigoureus op de schop te nemen viel Jan Heemskerk ruim 20 kilo af. In zijn nieuwe boek Als Jan het kan... deelt hij zijn tips.

 

Jinek

- Rick Jansen. Rick Jansen vertelt over zijn dubbelleven als DJ Admin én docent economie.

- John van Lottum, Kenneth Perez en Ruud Gullit. Roemrijk vriendenteam AFC Zaterdag 2 kijkt uit naar de voetbalcompetitie

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.