De Wereld Draait Door

- Ireen Wüst (foto) goud in Inzell. Ireen Wüst werd afgelopen zondag wereldkampioen op de 1500 meter tijdens het WK afstanden. Een beladen overwinning: ze droeg hem op aan Paulien van Deutekom, de ex-schaatsster die begin dit jaar op 37-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. 

- Ilse DeLange wint Oeuvre Award. Ilse DeLange won gisteravond de Edison Oeuvreprijs. Van country tot pop, van coach tot deelneemster aan het Songfestival; DeLange draait al ruim twintig jaar mee in verschillende gedaantes.

More content below the advertising

- Tafeldame: Halina Reijn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Peter R. de Vries. Peter R. de Vries vertelt vanavond over de opnames van zijn gesprek met Willem Holleeder.

- Angela Groothuizen. Voor het televisieprogramma Verborgen Verleden dook Angela Groothuizen in haar familieverleden. Daarin leerde ze de moeilijke band met haar vader beter begrijpen. 

- Tim Douwsma. Elke tweede dinsdag van de maand schuiven artiesten uit alle windstreken aan en brengen een muzikale ode aan hun streek. Tim Douwsma gaat vanavond terug naar zijn Friese roots én speelt zijn nieuwe single.

- Lieven Scheire. Zelfverklaard wetenschapsnerd Lieven Scheire struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar elke dinsdag verslag van in De Week van Lieven.

 

Jinek

- Kooklegende en groentegoeroe Yotam Ottolenghi is een wereldwijd succes.

- Fans Jack Spijkerman en Karin Bloemen kijken uit naar Ajax - Real Madrid morgen.

More content below the advertising

Het was een kwestie van tijd voordat Netflix zou stoppen met The Punisher en Jessica Jones, maar nu is de kogel dan echt door de kerk.

De samenwerking tussen Netflix en Marvel begon in 2015 met de ijzersterke misdaadserie Daredevil, gevolgd door Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. De helden kwamen daarna samen in The Defenders en na het tweede seizoen van Daredevil kreeg ook The Punisher zijn eigen serie. Ondanks het succes van deze Originals heeft Netflix ze nu allemaal gecancelled. 

Luke Cage en Iron Fist, twee van de minst populaire series, werden als eerste stopgezet en toen Daredevil volgde, was het duidelijk dat Netflix ging stoppen me alle Marvel-series. Netflix heeft nu officieel bekend gemaakt dat The Punisher en Jessica Jones er geen nieuw afleveringen meer bij krijgen. Het derde seizoen van Jessica Jones hebben we nog wel tegoed en zal later dit jaar op Netflix verschijnen. 

Het stopzetten van deze succesvolle Netflix Originals heeft te maken met de nieuwe streamingdienst Disney+. Marvel is namelijk onderdeel van Disney en alle films en nieuwe superheldenseries moeten uiteindelijk op Disney+ te zien zijn. 

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.