De Wereld Draait Door

- Advocaat Paul Acda over de Arnhemse Villamoord. Het is misschien wel de grootste gerechtelijke dwaling van de vaderlandse geschiedenis: de Arnhemse Villamoord. Een 63-jarige vrouw wordt in haar huis vermoord en al snel worden negen mannen aangehouden, vooral van Turkse afkomst.

- Fresku over zijn nieuwe theatershow. Drie jaar geleden ging rapper, acteur en cabaretier Fresku met zijn eerste theatervoorstelling in première. Na een succesvolle muziekcarrière lonkte het podium. Nu, drie jaar later, is hij terug met een nieuwe show: Voordat het te laat is.

More content below the advertising

- Grammy's en Edisons 2019. Vannacht werden de Grammy Awards uitgereikt, de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Hoogste tijd voor een nabeschouwing met: Davina Michelle, André Hazes, Wende en Jett Rebel. 

- Tafelmens: Marieke Lucas Rijneveld

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jaap Jongbloed (foto). Jaap Jongbloed is de komende weken weer niet van de televisie weg te denken. Hij is te zien als presentator van zowel Opgelicht?! als Het Mooiste Meisje van de Klas.

- Dominique Haijtema. Dominique Haijtema is een avontuurlijke controlefreak, las honderden zelfhulpboeken en interviewde talloze goeroes. Totdat ze in 2011 wordt getroffen door een hersenbloeding en enkele jaren later de diagnose epilepsie krijgt.

- Fien Vermeulen. Fien Vermeulen brengt haar avonden door in bioscopen of hangend op de bank voor Netflix. Elke maandag deelt ze haar ideale avond vol films en series in De Week van Fien.

 

Jinek

- Sportkoppel Jutta Leerdam en Koen Verweij delen een liefde voor het schaatsen én elkaar.

- Lucille Werner wil meer aandacht voor mensen met een handicap, en komt met een nieuw plan.

More content below the advertising

Het was een kwestie van tijd voordat Netflix zou stoppen met The Punisher en Jessica Jones, maar nu is de kogel dan echt door de kerk.

De samenwerking tussen Netflix en Marvel begon in 2015 met de ijzersterke misdaadserie Daredevil, gevolgd door Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. De helden kwamen daarna samen in The Defenders en na het tweede seizoen van Daredevil kreeg ook The Punisher zijn eigen serie. Ondanks het succes van deze Originals heeft Netflix ze nu allemaal gecancelled. 

Luke Cage en Iron Fist, twee van de minst populaire series, werden als eerste stopgezet en toen Daredevil volgde, was het duidelijk dat Netflix ging stoppen me alle Marvel-series. Netflix heeft nu officieel bekend gemaakt dat The Punisher en Jessica Jones er geen nieuw afleveringen meer bij krijgen. Het derde seizoen van Jessica Jones hebben we nog wel tegoed en zal later dit jaar op Netflix verschijnen. 

Het stopzetten van deze succesvolle Netflix Originals heeft te maken met de nieuwe streamingdienst Disney+. Marvel is namelijk onderdeel van Disney en alle films en nieuwe superheldenseries moeten uiteindelijk op Disney+ te zien zijn. 

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.