De Wereld Draait Door

- Media-uitzending met o.a.

- Het was de media-maand van Willem Holleeder. Hij stond in de schijnwerpers wegens de tv-serie Judas, de documentaire ‘Moorddossier Holleeder’ en de voortzetting van het proces tegen hem. Peter R. de Vries schuift vanavond aan.

More content below the advertising

- De Netflix-serie Sex Education is een kijkcijferhit én wordt overladen met lyrische recensies. Wat is het geheim? Aan tafel YUNG DWDD-presentatoren Jurre Geluk en Emma Wortelboer, ook verbonden aan Spuiten en Slikken

- Muziek: Racoon

- Tafeldame: Georgina Verbaan

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Bizzey. Alles wat Leo Roelandschap, beter bekend als Bizzey, aanraakt, verandert in GOUD. Nu staat hij aan de vooravond van zijn grootste en allereerste avondvullende live show in de AFAS Live. 

- Tania Kross en Iris Hond. Twee succesvolle muziekfilms dingen dit jaar mee naar de Oscars: Bohemian Rhapsody (foto) en A Star Is Born. Fans van het eerste uur Tania Kross en Iris Hond breken vanavond een lans voor hun favoriete -voor een Oscar genomineerde- film.

- Benno en Marloes de Ruwe. Afgelopen zomer krijgt Lucas de Ruwe (25) uit het niets twee harde klappen in een Utrechtse snackbar. Lucas raakt in coma en overlijdt enkele dagen later. Vanavond zitten Benno en Marloes, de broer en zus van Lucas aan tafel. 

- Patty Brard. Elke vrijdag is Patty Brard te gast om met al haar wijsheid en ervaring te oordelen over wat er deze week voorbij kwam in de media.

 

Jinek

- Een onrustige eerste maand in Den Haag, Joost Vullings en Jort Kelder schuiven aan.

- Het is de Week van het Vergeten Kind, Daan verhuisde van opvang naar opvang.

More content below the advertising

Het was een kwestie van tijd voordat Netflix zou stoppen met The Punisher en Jessica Jones, maar nu is de kogel dan echt door de kerk.

De samenwerking tussen Netflix en Marvel begon in 2015 met de ijzersterke misdaadserie Daredevil, gevolgd door Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. De helden kwamen daarna samen in The Defenders en na het tweede seizoen van Daredevil kreeg ook The Punisher zijn eigen serie. Ondanks het succes van deze Originals heeft Netflix ze nu allemaal gecancelled. 

Luke Cage en Iron Fist, twee van de minst populaire series, werden als eerste stopgezet en toen Daredevil volgde, was het duidelijk dat Netflix ging stoppen me alle Marvel-series. Netflix heeft nu officieel bekend gemaakt dat The Punisher en Jessica Jones er geen nieuw afleveringen meer bij krijgen. Het derde seizoen van Jessica Jones hebben we nog wel tegoed en zal later dit jaar op Netflix verschijnen. 

Het stopzetten van deze succesvolle Netflix Originals heeft te maken met de nieuwe streamingdienst Disney+. Marvel is namelijk onderdeel van Disney en alle films en nieuwe superheldenseries moeten uiteindelijk op Disney+ te zien zijn. 

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.