Glass ***

In Split leerden we de gestoorde Kevin (James McAvoy) kennen en in Unbreakable de onverwoestbare David (Bruce Willis) en de kwetsbare Elijah (Samuel L. Jackson). In Glass worden ze onder zware bewaking bij elkaar gezet en we verklappen niet veel als we zeggen dat die beveiliging een beetje tekortschiet... Hoewel niet zo goed als zijn twee voorgangers, is Glass een leuke afsluiter die zelfs nog met een paar verrassingen komt. McAvoy gaat weer helemaal los met Kevins verschillende persoonlijkheden en steelt daarmee de show van Willis, die wat bleekjes op de achtergrond blijft. Daarom is het goed dat Jackson erbij wordt gezet - en de stripfanaten een paar leuke knipogen geeft.

Article continues after the ad

Nu in de bioscoop.

Green Book ****

Hoezeer ook de verschillen tussen de ruwe witte uitsmijter Tony (Viggo Mortensen) en de beschaafde zwarte pianist Don (Mahershala Ali) worden benadrukt: je hebt meteen door dat die twee dikke mik gaan worden. Omdat ze een roadtrip door het zuiden van de VS maken en omdat de acteurs een uitstekende chemie hebben waar menig liefdeskoppel nog jaloers op kan zijn. Hun geklets en gekibbel zorgt voor de nodige humor, zonder dat daardoor de ernst van de zaak minder wordt. We schrijven namelijk het jaar 1962, toen in de VS nog volop aan rassenscheiding werd gedaan...

Vanaf 31 januari in de bioscoop.

Serenity ***

Een duivels dilemma voor Matthew McConaughey in het onheilszwangere Serenity. Als de platzakke visser Baker krijgt hij van zijn ex Karen (Anne Hathaway) een aanbod dat hij eigenlijk niet kan weigeren. Een koffer met 10 miljoen dollar is voor hem als hij haar nieuwe, maar gewelddadige geliefde op zee ombrengt. Het avontuur waar Baker vervolgens in belandt, heeft alle kenmerken van een thriller-noir: spannend en broeierig, maar ook paranoïde en onvoorspelbaar. Want schrijver en regisseur Steven Knight speelt niet alleen een spelletje met arme Baker; met soms een bovennatuurlijke twist zet het brein achter de hitserie Peaky Blinders ook de kijker dikwijls op een verkeerd spoor.

Nu in de bioscoop.

More content below the advertising