De cast van de nieuwe Baantjer-film is uitgebreid met Fedja van Huêt, Jelka van Houten en... Ryanne van Dorst?!

Volgende week beginnen de opnames van Baantjer het Begin, de nieuwste film over rechercheur De Cock, en tijdens RTL Late Night met Twan Huys maakte regisseur Arne Toonen bekend dat Fedja van Huêt, Jelka van Houten en Ryanne van Dorst ook een rol in de film hebben. Van Huêt speelt de baas van een misdaadkartel, van Houten speelt wachtcommandant Selma en Ryanne 'Elle Bandita' van Dorst, die we kennen als de hilarische flapuit van Expeditie Robinson, speelt patholoog anatoom Dr. Rusteloos. 

De film zal zich afspelen in de jaren '80 toen De Cock, met ceeooceekaa, net begon als rechercheur. Met zijn partner Tonnie Montijn ontdekt hij dat iemand een aanslag wil plegen tijdens de kroning van prinses Beatrix. Het wordt een race tegen de klok om de aanslag te voorkomen. De rol van De Cock wordt gespeeld door Waldemar Torenstra en Tygo Gernandt speelt zijn partner Montijn.

Aan tafel bij Twan Huys vertelde Torenstra, tussen het ruziën van Peter R. de Vries en Theo Hiddema door, dat hij beseft dat het moeilijk wordt om in de voetsporen van Piet Römer te treden als de nieuwe De Cock, maar dat ze een poging zullen wagen door een nieuwe draai aan het verhaal te geven. 

Baantjer het Begin is 18 april 2019 in de bioscoop te zien en daarna volgt een televisieserie. 
De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.