De cast van de nieuwe Baantjer-film is uitgebreid met Fedja van Huêt, Jelka van Houten en... Ryanne van Dorst?!

Volgende week beginnen de opnames van Baantjer het Begin, de nieuwste film over rechercheur De Cock, en tijdens RTL Late Night met Twan Huys maakte regisseur Arne Toonen bekend dat Fedja van Huêt, Jelka van Houten en Ryanne van Dorst ook een rol in de film hebben. Van Huêt speelt de baas van een misdaadkartel, van Houten speelt wachtcommandant Selma en Ryanne 'Elle Bandita' van Dorst, die we kennen als de hilarische flapuit van Expeditie Robinson, speelt patholoog anatoom Dr. Rusteloos. 

De film zal zich afspelen in de jaren '80 toen De Cock, met ceeooceekaa, net begon als rechercheur. Met zijn partner Tonnie Montijn ontdekt hij dat iemand een aanslag wil plegen tijdens de kroning van prinses Beatrix. Het wordt een race tegen de klok om de aanslag te voorkomen. De rol van De Cock wordt gespeeld door Waldemar Torenstra en Tygo Gernandt speelt zijn partner Montijn.

Aan tafel bij Twan Huys vertelde Torenstra, tussen het ruziën van Peter R. de Vries en Theo Hiddema door, dat hij beseft dat het moeilijk wordt om in de voetsporen van Piet Römer te treden als de nieuwe De Cock, maar dat ze een poging zullen wagen door een nieuwe draai aan het verhaal te geven. 

Article continues after the ad
Baantjer het Begin is 18 april 2019 in de bioscoop te zien en daarna volgt een televisieserie. 
More content below the advertising