De cast van de nieuwe Baantjer-film is uitgebreid met Fedja van Huêt, Jelka van Houten en... Ryanne van Dorst?!

Volgende week beginnen de opnames van Baantjer het Begin, de nieuwste film over rechercheur De Cock, en tijdens RTL Late Night met Twan Huys maakte regisseur Arne Toonen bekend dat Fedja van Huêt, Jelka van Houten en Ryanne van Dorst ook een rol in de film hebben. Van Huêt speelt de baas van een misdaadkartel, van Houten speelt wachtcommandant Selma en Ryanne 'Elle Bandita' van Dorst, die we kennen als de hilarische flapuit van Expeditie Robinson, speelt patholoog anatoom Dr. Rusteloos. 

De film zal zich afspelen in de jaren '80 toen De Cock, met ceeooceekaa, net begon als rechercheur. Met zijn partner Tonnie Montijn ontdekt hij dat iemand een aanslag wil plegen tijdens de kroning van prinses Beatrix. Het wordt een race tegen de klok om de aanslag te voorkomen. De rol van De Cock wordt gespeeld door Waldemar Torenstra en Tygo Gernandt speelt zijn partner Montijn.

Aan tafel bij Twan Huys vertelde Torenstra, tussen het ruziën van Peter R. de Vries en Theo Hiddema door, dat hij beseft dat het moeilijk wordt om in de voetsporen van Piet Römer te treden als de nieuwe De Cock, maar dat ze een poging zullen wagen door een nieuwe draai aan het verhaal te geven. 

More content below the advertising
Baantjer het Begin is 18 april 2019 in de bioscoop te zien en daarna volgt een televisieserie. 
More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.