Sinterklaas is alweer het land uit, maar de Kerstman staat alweer voor de deur. Wij geven alvast enkele cadeautips voor de Harry Potter-fan die 'bijna' alles al heeft.

De buigbare Bowtruckle

Fantastic Beasts and Where to Find them: The Crimes of Grindleward is nu te zien in de bioscoop en daar zat de schattige Bowtruckle ook weer in. Wil jij de Bowtruckle ook als beste vriend? Dat kan! Hij is namelijk hier te koop.

Golden Snitch in verlichte vitrine

De Golden Snitch kwam vaak voor in de Harry Potter-films. Het heeft een speciaal plekje in Harry’s hart en nu kunnen wij hem ook allemaal verzamelen! Hij zit in een verlichte vitrine dus ook in de avond zeer mooi. Je kan hem hier kopen.

Horcrux Kit en stickerboek

In de laatste drie Harry Potter-films zagen we hoe Harry alle Horcruxen van Voldemort zocht en vernietigde. Dit is dus een perfect cadeau om toe te voegen aan de verzameling. Koop hier de Horcrux kit en stickerboek.

Flying Cauldron Butterscotch Beer

De echte Harry potter-fans herkennen het uit de film: Butterscotch Beer. Sinds 1374 brouwt de Flying Cauldron deze magische mix van butterscotch en bier. Er zit alleen geen alcohol in... Wizards drinken altijd Hogsmeade, maar het is nu ook verkrijgbaar voor alle Muggles!  

Quidditch Set

De Harry Potter-verzameling is niet compleet zonder de Quidditch set. In de kist zit: 1 Quaffle, 2 Bludgers, een Snitch en een poster. Het ziet er precies uit als in de film. Hoe tof is dat! Je kan de set hier bestellen.

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.